
Inca un aperitiv foarte usor de facut, dar gustos si de efect: crema de branza cu marar, asezata in “barcute” de gogosar sau ardei gras. Important este, in cazul acestui preparat, ca branzeturile folosite sa fie de buna calitate, nici prea uscate, nici prea apoase, nici prea sarate, nici prea dulci. Odata rezolvata aceasta “problema”, pregatirea propriu-zisa este floare la ureche. Ceva mai anevoioasa poate fi aranjarea, dar asta depinde si de indemanarea fiecaruia si de ce va propuneti sa faceti.
Cum eu nu am facut aceasta crema de branza pentru vreo masa festiva, recunosc ca nu mi-am batut prea mult capul cu ornarea. Exista insa numeroase variante la care puteti apela. De pilda, puteti lua ardei grasi de diferite culori, ii puteti taia in dreptunghiuri de 6 cm lungime, “ondulate” natural, puneti cu spritul un pic de crema de branza si ornati cu doi fulgi de migdale… Multitudinea de culori va incanta, cu siguranta, privirea musafirilor. Sau puteti pune crema intr-o cutie dreptunghiulara, o lasati la frigider cateva ore si, inainte de a o servi, rasturnati cutia pe un platou, puneti din loc in loc, prin apasare, bulinute de ardei gras rosu si legati cu o fasie lunga de praz… “cadoul” :).
Ingrediente:
– ricotta 250 g (o puteti inlocui cu o branza de vaci de buna calitate)
– telemea 320 g
– smantana 200 g
– marar 1 legatura mica
– sare, piper
– gogosar sau ardei gras pentru servit
Intr-un castron mare, puneti ricotta, telemeaua rasa, smantana si un pic de piper. Omogenizati foarte bine si adaugati mararul tocat marunt. Amestecati si, daca este nevoie, mai puneti un pic de piper sau de sare (daca telemeaua nu este suficient de sarata).
Taiati gogosarii sau ardeii grasi bucati, barcute sau cum va inspira pe voi. Puneti pe fiecare bucata, cu spritul, crema de branza. Puteti lasa asa sau orna cu putin marar.
Calorii: 185 kcal / 100 g (235 kcal / 100 g doar crema de branza cu marar).
[…] Dac? dori?i s? da?i o not? de fine?e platoului, t?ia?i feliile de ardei nu foarte late ?i, în loc de stiks, folosi?i o scobitoare pentru a sus?ine steagul. Pentru umplutur? citi?i articolul acesta. […]