Pentru inceputul saptamanii de lucru, va propun o salata cu numeroase avantaje: este sanatoasa, bogata in proteine, cu putine calorii si aspectuoasa. In plus, se face cat ai zice “incepe o noua saptamana de munca :(” si merge sa fie luata la serviciu, pentru masa de pranz. Combinatia este mai putin obisnuita la prima vedere, dar va va cuceri cu siguranta.
Ingredientul cheie este salvia proaspata, planta cunoscuta si folosita inca din antichitate, ideala pentru preparatele ce contin fasole, deoarece usureaza digestia.
Ingrediente:
– fasole galbena, fiarta si scursa de apa 400 g
– perlute de branza cu smantana 300 g
– rosii cherry 10 buc. (280 g)
– suc de lamaie 2 linguri
– ulei de masline 2 linguri
– sare, piper, usturoi pudra, boia de ardei iute
– patrunjel cateva fire
– salvie proaspata 6-7 frunze
Puneti intr-un bol mai mare, fasolea scursa bine de apa si rosiile taiate felii (eu le-am pus ca atare dar, daca doriti, le puteti decoji). Adaugati perlutele de branza cu smantana (de 4% grasime in cazul meu, dar exista si de 2% daca vreti sa fie salata si mai dietetica) si amestecati usor. Intr-un bol mic, puneti uleiul de masline, sucul de lamaie, patrunjelul si salvia taiate marunt, un varf de boia de ardei iute, un varf de cutit de usturoi pudra, un pic de sare si de piper. Omogenizati sosul foarte bine si turnati-l peste fasole, rosii si branza.
Amestecati usor salata si lasati-o sa “respire” circa 15 minute inainte de a o servi.
Calorii: 74 kcal / 100 g.
Minunat! Deci, vestea buna e ca ma mut in apartament doar cu sotul meu si vreau sa mananc sanatos si delicios.
Esti sursa mea de inspiratie. Si deja am o lista serioasa de retete cu care sa incep. O sa iti impartasesc si din experientele mele.
Multumesc,
Dana
Dana draga, ma bucur enorm pentru vestea buna. Sa fie intr-un ceas bun si sa fiti fericiti! De abia astept sa-mi impartasesti din experientele tale. O zi excelenta si te mai astept in “vizita” 🙂
mercic de reteta o fac si eu curand ai sa vezi 🙂
Intotdeauna, draga Ana, cu multa, multa placere. Sper sa-ti placa la fel de mult precum puiul cu lamaie 🙂 Chiar incepusem sa ma ingrijorez ca s-a intamplat ceva caci nu am mai vazut nicio reteta noua la rubrica “ce-am mai gatit”.
Am incercat aceasta reteta si este excelenta. Salata este racoroasa (daca o tineti la frigider inainte de srvire)…usoara si gustul este surpinzator intr-un mod placut.
P.S. Sunt in perioada in care am inceput sa incerc retetele tale. Pana acum am facut aceatsa salata, puiul cu lamaie si inca ceva…am sa comentez la fiecare 😀
Dana, ma bucur ca ai inceput sa le incerci. Astept cu foarte mult interes parerile si comentariile tale (adica, inclusiv criticile). Te pup si o zi excelenta in continuare 🙂