Supa de rosii portugheza

Pentru ca este inca sezonul rosiilor zemoase si dulci, va propun o reteta interesanta de supa de rosii, originara dintr-o tara pe care nu am vizitat-o inca, dar care figureaza pe primele locuri pe lista mea de viitoare destinatii. Este vorba de Portugalia, iar reteta pe care v-o propun provine, mai exact, din Alentejo, o regiune din sud, vecina cu insorita si fascinanta Algarve.

Supa de rosii portugheza este mult mai groasa decat cea cu care suntem noi obisnuiti, dar va garantez ca nu este cu nimic mai prejos in ceea ce priveste gustul. Aromata supa se potriveste de minune cu un ou fiert in apa, ceea ce o face mai satioasa fara a-i “perturba” insa echilibrul caloric.

Ingrediente:
– rosii 5 buc. (1.050 g)
– ceapa 1 buc. (90 g)
– ardei gras verde 1 buc. (110 g)
– usturoi 3 catei
– patrunjel 1 legatura
– ulei de masline 2 linguri
– unt 20 g
– otet de vin 2 linguri
– oua 4 buc.
– paine neagra 4 felii
– sare, piper

Supa de rosii portugheza

Intr-o oala mai mare, puneti apa la fiert si opariti rosiile, crestate in prealabil un pic pentru ca pielita sa se desprinda usor. Scoteti-le din apa, lasati-le un pic sa se raceasca, astfel incat sa le puteti tine in mana, si scoteti-le pielita. Intr-o cratita nonaderenta, topiti untul si combinati-l cu uleiul de masline. Caliti ceapa si usturoiul taiate feliute.

Supa de rosii portughezaSupa de rosii portugheza

Adaugati rosiile taiate bucati (eu le-am lasat semintele, dar daca doriti puteti pune doar pulpa) si ardeiul gras, taiat fasii. Lasati-le cateva minute sa se inmoaie usor, adaugati patrunjelul taiat si potriviti de sare si piper. Dati focul mic si lasati sa fiarba innabusit circa 20-25 de minute (pana cand se inmoaie legumele, dar fara a deveni “terci”).

Supa de rosii portughezaSupa de rosii portugheza

Intr-o alta cratita, puneti apa la fiert si cele 2 linguri de otet de vin. NU adaugati sare! Cand apa clocoteste, puneti oul rapid (eventual, puneti-l in prealabil intr-un castron, astfel incat sa-l puteti rasturna rapid si sa nu se imprastie albusul). Lasati oul sa fiarba circa 4 minute, scoteti-l cu o spumiera, bagati-l scurt sub un jet de apa rece si lasati-l la scurs. Procedati la fel cu restul de 3 oua. Fiecare ou se aseaza in farfurie pe cate o felie de paine neagra si se pune imprejurul lui supa  de rosii.

Supa de rosii portughezaSupa de rosii portugheza

Puteti manca supa si rece, dar mie mi se pare ca este mai buna calduta.

Supa de rosii portugheza

Calorii: 112 kcal / 100 g.

You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Supa de rosii portugheza”

  1. […] • Supa de rosii picanta cu taietei din orez (puneti supa instant de legume, nu supa de vita) • Supa de rosii portugheza (scoateti cele 20 de grame de unt si suplimentati, cu o lingura, cantitatea de ulei; nu serviti […]

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11