
Recunosc ca imi place sa dau iama, din cand in cand, prin asa-zisele produse nesanatoase oferite de fast-food-uri. Si oricat de “sclifositi” am fi nu putem sa nu admitem ca sunt delicioase bucatelele de pui tavalite prin pesmet sau fulgi de porumb si prajite in baie de ulei, “mozolite” apoi cu sosuri fel de fel. Daca tot nu ne putem lipsi de aceste mici placeri, macar sa incercam sa le facem un pic mai sanatoase. Va propun asadar, pentru inceput, doua sosuri clasice americane ce merg de minune cu “degetelele” de pui, cu promisiunea ca maine postez si reteta pentru acestea.
Ingrediente pentru sosul de branza “albastra”:
– branza cu mucegai 100 g (Bresse Bleu, in cazul meu)
– smantana 100 ml
– maioneza 1 lingura
– sucul de la jumatate de lamaie
– piper
Zdrobiti cu o furculita branza, intr-un castron. Adaugati smantana si omogenizati foarte bine. Puneti maioneza si sucul de lamaie, amestecand foarte bine.
Presarati un pic de piper si pastrati la rece pana in momentul servirii.
Calorii: 395 kcal / 100 g.
Ingrediente pentru sosul de mustar si miere:
– mustar 1 lingura
– miere 1 lingurita
– maioneza 60 g
– piper, boia de ardei iute
Maioneza se amesteca cu mustarul. Adaugati piper si un varf de boia de ardei. Omogenizati foarte bine si, daca este nevoie, adaugati cativa stropi de suc de lamaie.
Pastrati la rece pana in momentul servirii.
Calorii: 420 kcal / 100 g.
Super retete. Imi face cu ochiul sosul de mustar!!!
Este si favoritul meu. E foarte bun si se face cat ai bate din palme 🙂
[…] Serviti stripsurile alaturi de sosul de branza “albastra” si sosul de mustar si miere. […]