
Va propun in cele ce urmeaza o reteta delicioasa, sanatoasa si usor de pregatit. Adica, perfecta pentru o cina tarzie… Marinat in suc de lamaie, ceea ce-l face si mai fraged, parfumat de coaja de lamaie si de fabulosul oregano si rumenit usor in cuptor, “banalul” pui se transforma astfel intr-o savuroasa surpriza.
Eu am folosit piept de pui fara oase si fara piele, pentru un continut caloric scazut, dar puteti pune si piept cu piele, ciocanele sau pulpe intregi.
Ingrediente:
– piept de pui dezosat si fara piele 450 g
– lamai 2 buc.
– otet de vin alb 1 lingura
– oregano 1 lingurita
– ceapa 1 buc.
– ulei de masline 1 lingura
– sare, piper
– fulgi de chilli sau boia de ardei iute
Puneti intr-un vas termorezistent pieptul de pui, spalat si curatat de eventualele ramasite de grasime. Adaugati ceapa taiata feliute, coaja de lamaie (de la ambele lamai daca doriti sa fie aroma mai tare sau doar de la o lamaie pentru un parfum mai discret) si oregano. Amestecati separat 100 ml de suc de lamaie cu uleiul de masline si lingura de otet de vin. Turnati sosul peste pui, avand grija ca acesta sa fie acoperit uniform. Puneti o folie alimentara peste vas si bagati-l in frigider la marinat (cel putin 30 de minute, ideal cateva ore).
Scoateti vasul din frigider pentru a ajunge usor la temperatura camerei si incalziti cuptorul la 200 de grade. Presarati peste pieptul de pui sare, piper si boia de ardei (ori rasniti un pic de fulgi de chilli). Acoperiti vasul cu o folie de aluminiu si bagati-l in cuptor. Dupa circa 20 de minute, scoateti folia si mai lasati aproximativ 20-25 de minute sau pana cand pieptul de pui se rumeneste usor. Serviti puiul cald, cu o garnitura de orez sau de cartofi (natur sau piure) peste care ati pus din sosul ramas in vas.
Calorii: 144 kcal / 100 g.
grozava idee! Asta pregatesc duminica viitoare! mercic de reteta 😉
Ma bucur ca te inspira reteta si de abia astept sa-mi spui cum a iesit 🙂 Te pup si o saptamana excelenta!
[…] cu puiul cu lamaie la cuptor, dar se preteaza si la alte feluri de friptura si la aproape orice fel de peste pregatit la […]
[…] cu lamaie si salata de ardei copti Posted on 31 august 2010 by jurnalulanei Zilele trecute Andreea a postat o reteta care mi s-a parut interesanta datorita faptului ca este dietetica. Eu […]
Am mancat chiar astazi la pranz. Gusutl este minunat. Am respectat intocmai reteta ta, doar ca am lasat la marinat de la o zi la alta… si nu a iesit rau deloc.
Recomand altor doritori sa nu scoata din preparare recomandarea ta de boia de ardei iute, pentru ca aroma este atat de placuta in combinatie, incat ar fi vitregiti de o senzatie sublima.
Dap, merge si de pe o zi pe alta sa fie lasat la marinat. Va fi mai parfumat puiul. Cat despre boiaua iute, da intr-adevar un plus de aroma 🙂