Supa de rosii picanta cu taietei din orez

Ce poate fi mai bun si mai racoritor pe caldurile de afara decat o supa de rosii? Secretul pentru o supa cu adevarat delicioasa consta in folosirea unor rosii foarte bine coapte, zemoase si dulcege. Cu alte cuvinte, cautati rosiile romanesti si nu va lasati pacaliti de importurile din “plastic” care va imbie de pe rafturile supermarketurilor. Iar pentru a tempera un pic aciditatea rosiilor, adaugati un pic de zahar, de preferinta brun.

Supa de rosii este foarte usor de facut si exista numeroase variante de preparare. Iata cum am facut-o eu, asa cum am invatat din cartile Sandei Marin. In plus fata de reteta originala, am pus taietei din orez (ii puteti inlocui cu galuste) si un pic de sos tabasco, cat sa condimenteze un pic deliciul racoritor.

Ingrediente:
– rosii 2 kg
– supa instant de vita din 3-4 cuburi (puteti folosi si de legume)
– taietei din orez 150 g
– zahar brun 1 lingura
– sare, piper
– sos tabasco

Supa de rosii cu taietei din orez

Spalati rosiile si taiati-le in felii. Presarati un pic de sare peste ele si puneti-le intr-o oala nonaderenta. Acoperiti oala cu un capac si lasati focul mic, astfel incat rosiile sa se fiarba in sucul propriu. Amestecati din cand in cand. Cand rosiile s-au inmuiat bine de tot, dati-le printr-o sita, presand bine, astfel incat sucul si pulpa sa treaca prin sita si sa ramana doar semintele si cojile.

Supa de rosii cu taietei din orezSupa de rosii cu taietei din orez

Separat, pregatiti supa de vita sau de legume, din cuburi ori, daca preferati, varianta clasica. Va trebuie 1-1,5 litri de supa pe care o veti folosi pentru a subtia pulpa de rosii (puneti in functie de cat de subtire vreti sa fie supa, dar si dupa gust). Intr-o alta cratita, puneti apa la fiert, iar cand clocoteste adaugati taieteii din orez. Fierbeti-i conform instructiunilor producatorului si scurgeti-i de apa, dupa care puneti-i in supa de rosii.

Supa de rosii cu taietei din orezSupa de rosii cu taietei din orez

Potriviti de sare (nu puneti inainte de a gusta deoarece si supa din cuburi este destul de sarata), de piper si adaugati cateva picaturi de sos tabasco pentru a conferi un usor “parfum” mexican. Serviti supa rece. Daca doriti, puteti pune deasupra un pic de smantana sau chiar branza rasa.

Supa de rosii cu taietei din orez

Calorii: 43 kcal / 100 g.

You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Supa de rosii picanta cu taietei din orez”

  1. […] Supa de usturoi – reteta frantuzeasca (inlocuiti supa de pui cu supa instant de legume) • Supa de rosii picanta cu taietei din orez (puneti supa instant de legume, nu supa de vita) • Supa de rosii portugheza (scoateti cele 20 de […]

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11