Dupa “calatoriile” culinare prin Texas, Franta si China din ultima saptamana, mi s-a facut dor de aromele indiene asa ca, pentru o cina usoara in cursul saptamanii, am pregatit frigarui de pui marinate in iaurt cu garam masala, insotite de o salata din rosii cherry, castraveti si coriandru verde. Usor de pregatit si delicios.
Daca nu va place pieptul de pui, puteti folosi si ciocanele, curatate insa de piele. Reteta este inspirata de revista BBC Good Food.
Ingrediente (pentru 4 frigarui):
– piept de pui, dezosat si fara piele 400 g
– iaurt gras 200 g
– coriandru verde, tocat 1 lingura
– garam masala 1 lingura
– lime 1 buc.
– rosii cherry 250 g
– castraveti 3 buc. (150 g)
– ceapa rosie 1 buc. (40 g)
– ulei de masline 1 lingura
– sare, piper
Puneti, intr-un castron, iaurtul, garam masala, jumatate din coriandrul tocat, coaja de lime si sucul de la jumatate de lime. Amestecati foarte bine si puneti pieptul de pui taiat in bucati. Aveti grija ca puiul sa fie bine acoperit cu marinada si dati la rece, pentru cel putin 30 de minute (cu cat lasati mai mult cu atat vor fi mai picante si mai aromate frigaruile).
In timp ce se marineaza pieptul de pui, puneti in apa, sa se umfle, 4 bete de frigarui si pregatiti salata din rosiile cherry, taiate in jumatate, castravetii curatati de coaja verde si taiati feliute subtiri, ceapa rosie taiata marunt si coriandrul verde. Asezonati cu sare si un pic de piper, puneti uleiul si sucul de la jumatatea de lime ramasa si amestecati bine. La terminarea timpului de marinat, infigeti bucatile de pui in betele pregatite, indepartand excesul de marinada. Puneti frigaruile intr-o tigaie-gratar sau la grill-ul cuptorului, avand grija sa le intoarcetiย pentru a se rumeni pe toate partile.
Serviti frigaruile calde, alaturi de salata parfumata si racoritoare.
Calorii: 150 kcal / portia (o frigaruie + 200 g salata).
hmm,coriandrul mi s-a uscat in jardiniera, in fine, se gaseste de cumparat pe la carrefour, parca dar de unde iau garam masala? Harnicuta esti, ca o albinuta!
Draga Ana, eu am luat garam masala din strainatate, dar am inteles ca au adus si la noi si poti gasi acest mix de condimente in magazinul Ki-life din Piata Amzei. Eu nu am ajuns inca p-acolo, dar am inteles ca ar fi foarte bine aprovizionat cu tot felul de “minunatii” gen garam masala, lemongrass, galangal si altele ๐ Te pup si iti doresc o zi minunata!
aha,ma gandisem sa incerc la plafar, dar o samerg in Amzei cand s-o mai racori, te pup si multumesc asemenea
Foarte frumoasa arata!!!
Cum de stii sa calculezi caloriile? Care e modalitatea de calcul?
M-am invatat sa calculez caloriile atunci cand am tinut asa-numita “dieta de 1000 de calorii pe zi”, adaptata insa la caracteristicile mele (varsta, greutate, inaltime, stil de viata). Practic, este foarte simplu atata vreme cat ai un cantar electronic in casa. Cantaresti fiecare ingredient pe care-l pui si calculezi numarul de calorii aferent dupa niste tabele. Aduni si iti da numarul total de calorii pentru preparatul respectiv, dupa care imparti la gramajul rezultat (este vorba de gramajul final, nu de cel pe care l-ai obtine prin adunarea cantitatilor initiale). Astfel, vei obtine numarul de calorii la 100 de grame de preparat, dupa care te poti juca dupa pofta cu portiile (cat sa fie de mari) si eventual ce combinatii sa faci (daca e vorba, de pilda, de friptura cu garnituri).
e greu de tinut acea dieta a ta de 1000 de calori? daca o mai ai si vrei imi poti trimite un mail cu ea? daca nu se poate nu ma supar ๐ pupici
Draga Ana, ti-am trimis pe mail mai multe lamuriri despre “dieta” de 1000 de calorii. Sper sa-ti fie de folos ๐
multam fain,am citit si salvat la fav ๐