Inghetata cremoasa de vanilie cu cirese si lichior

La ultima “vizita” prin piata, mi-au facut cu ochiul, de pe taraba, niste cirese carnoase, de un rosu inchis, aproape visiniu. Cum nu reusisem inca sa fac inghetata de cirese, m-am grabit sa profit de ocazie, mai ales ca ma inspirase de curand o reteta din BBC Good Food.

Am preparat, asadar, o inghetata de vanilie cremoasa, “colorata” cu bucatele de cirese “imbaiate” in sirop si parfumata imbietor cu Disaronno, un lichior dulce-amarui, cu gust de migdale (desi nu contine migdale, ci “ulei” din miez de caise si “esenta pura” a “17 ierburi si fructe atent selectionate”, dupa cum precizeaza producatorul).
Ingrediente:
– cirese 300 g
– zahar tos 85 g
– smantana pentru frisca 300 ml
– zahar pudra 2 linguri (36 g)
– Disaronno 3 linguri
– lapte integral 400 ml
– Creme Ole cu gust de vanilie 1 plic
Inghetata de vanilie cu cirese si lichior
Spalati ciresele, rupeti-le coditele si scoteti-le samburii. Taiati-le apoi in bucati potrivite.
Inghetata de vanilie cu cirese si lichiorInghetata de vanilie cu cirese si lichior
Puneti ciresele intr-o craticioara, impreuna cu zaharul tos. La inceput pe foc potrivit, pana cand se topeste zaharul, iar ciresele isi lasa apa. Apoi pe foc mic, timp de 10 minute, pana cand ciresele se inmoaie usor, iar apa si zaharul se transforma intr-un sirop. Luati de pe foc si lasati la racit. Pregatiti, intre timp, crema de vanilie din plicul de Creme Ole si laptele rece (conform instructiunilor de pe plic).
Inghetata de vanilie cu cirese si lichiorInghetata de vanilie cu cirese si lichior
Intr-un bol mai mare, bateti smantana, impreuna cu zaharul pudra si Disaronno, pana obtineti o frisca batoasa. Puneti crema instant de vanilie si omogenizati foarte bine (cu mixerul la turatie mica).
Inghetata de vanilie cu cirese si lichiorInghetata de vanilie cu cirese si lichior
Turnati compozitia in masina de facut inghetata. La terminarea programului, transferati inghetata intr-o cutie mai mare, iar pe deasupra puneti ciresele cu tot cu sirop. Amestecati doar de 2-3 ori (de sus in jos) cu varful unui cutit sau cu o furculita. Bagati inghetata la congelator si lasati-o macar patru ore inainte de a o servi.
Inghetata de vanilie cu cirese si lichiorInghetata de vanilie cu cirese si lichior
Serviti inghetata in cupe, eventual ornata cu “cercelusi” de cirese.
Inghetata de vanilie cu cirese si lichior
Calorii: 225 kcal / 100 g.

In lipsa unei masini de inghetata, puneti compozitia de vanilie intr-o cutie, bagati-o la congelator si, din doua in doua ore maximum, scoteti-o si omogenizati-o foarte bine (cu o furculita sau cu mixerul). Repetati operatiunea de trei ori si de abia dupa aceea puneti ciresele “trase” in cratita cu zahar.

You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “Inghetata cremoasa de vanilie cu cirese si lichior”

  1. maria says:

    da dar problema este daca nu ai masina de faut inghetata

  2. Dino says:

    Maria, daca nu ai masina de facut inghetata rezolvi “problema” dupa cum am scris… Trebuia doar sa citesti pana la capat, pana la sfarsitul retetei, unde scrie clar, cu litere italice, cum poti face inghetata in lipsa unei masini :).

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11