Cred ca v-ati dat deja seama ca pastele au mare cautare la noi asa ca, atunci cand am gasit in magazin niste tortellini proaspete umplute cu sunca de Parma (prosciutto di Parma), nu am putut rezista tentatiei. Am ales sa combin pastele cu un sos cremos de ciuperci, in care am pus, pentru un plus de savoare italiana, rosii uscate in soare. Rapid si gustos, perfect pentru o cina tarzie la sfarsit de saptamana.
Eu am folosit ciuperci champignon si pleurotus, dar daca gasiti porcini cu atat mai bine.
Ingrediente:
– tortellini proaspete cu sunca de Parma 500 g
– ciuperci champignon 330 g
– ciuperci pleurotus 175 g
– ceapa, taiata felii 1 buc. (85 g)
– rosii uscate in soare 1 lingura (35 g)
– smantana pentru gatit 100 ml
– ulei de masline 50 ml
– cub de vita 1 buc.
– piper
– patrunjel proaspat
Puneti apa, intr-o oala mai mare, pentru a fierbe tortellini. Intr-o tigaie nonaderenta, incingeti uleiul si puneti ceapa. Cand devine translucida, adaugati ciupercile, curatate, spalate si taiate felii.
Dizolvati cubul de vita in 150 ml apa. Puneti supa rezultata peste ciuperci, adaugati rosiile uscate si un pic de piper. Omogenizati si puneti smantana. Aveti acum doua variante: transformati compozitia intr-un sos, cu ajutorul blenderului, sau il lasati asa (cum l-am lasat si eu, pentru a se simti mai bine ciupercile). Cand tortellini au fiert (conform instructiunilor producatorului), le scurgeti de apa si le puneti peste sosul de ciuperci. Amestecati bine, presarati patrunjelul tocat si potriviti, daca mai e nevoie, de sare si piper.
Serviti pastele calde, insotite de un pahar de vin alb sec.
Calorii: 130 kcal / 100 g.
Buna, buna cu siguranta!!! Si noua ne plac tortelini …