Un aperitiv usor de facut, dar foarte gustos si de mare efect prin combinatia de culori si texturi. O tarta sanatoasa si delicata, parfumata cu busuioc si piper rosu, perfecta pentru a va delecta prietenii in timp ce va planuiti vacanta… eventual undeva pe malul Mediteranei.
Reteta am descoperit-o acum vreo patru ani intr-o revista BBC Good Food si de atunci ma intorc cu regularitate la ea pe perioada verii. Pentru un plus de savoare, dupa ce scoateti tarta din cuptor, puteti presara muguri de pin.
Ingrediente:
– aluat foietaj 400 g
– rosii 4-5 buc.
– mozzarella, taiata felii 280 g
– parmezan ras 40 g
– busuioc (daca aveti proaspat, cu atat mai bine)
– ulei de masline 30 ml
– sare, piper (de preferinta, rosu sau multicolor, rasnit proaspat)
Incalziti cuptorul, la 200 de grade Celsius. Puneti foietajul intr-o tava (eu am folosit una rotunda, dar puteti utiliza si una dreptunghiulara, important e sa fie de dimensiunea foii). Daca este o tava nonaderenta, puteti pune aluatul direct, daca nu, folositi o hartie de copt. Presati usor aluatul in tava, indepartati excesul si intepati cu o furculita (pentru ca aluatul sa nu se umfle foarte tare). Presarati parmezanul ras si rasniti un pic de piper pe deasupra.
Taiati rosiile in felii. Puneti un rand de rosii, unul de mozzarella, iar unul de rosii si tot asa, pana umpleti tava, avand grija ca randurile sa se suprapuna usor. Stropiti cu ulei de masline, presarati un pic de sare si busuioc. Bagati in cuptor si lasati 35-40 de minute, pana cand marginea de aluat se umfla si capata o culoare galbuie.
Scoateti tarta din cuptor, lasati-o cateva minute inainte de a o taia. Serviti tarta calda.
Calorii: 246 kcal / 100 g.
Mmmm , imi ploua in gura!!! Ce bunanante si cat de simplu de facut si ce putine ingrediente!!! Super
arome unice si de neuitat in aceasta combinatie!
Intr-adevar, combinatia este “mortala”. Super gustoasa si cu atat de putin efort… Te mai astept cu drag 🙂