Va propun o salata usor de facut, dar deosebit de sanatoasa si de gustoasa, datorita combinatiei de afumatura si dulceata data de sfecla coapta pe indelete. As putea spune ca este si o salata ce se poate prepara rapid, exceptand timpul alocat pentru a coace sfecla. Eu am folosit macrou afumat, dar merge si alt tip de peste.
Cine doreste poate adauga si un pic de hrean in sosul de sfecla sau poate pune alaturi de salata, pe farfurie. De asemenea, poate adauga si ou fiert sau cateva frunze de salata, dar doar cu putin timp inainte de a servi pentru a nu se inmuia frunzele de salata.
Ingrediente:
– cartofi fierti si decojiti 950 g
– macrou afumat, curatat de piele si oase 260 g
– ceapa 1 buc. mare sau 2-3 mai mici (135 g)
– sfecla coapta 175 g
– ulei de masline 50 ml
– otet de vin
– sare, piper
Taiati cartofii cubulete si puneti-i intr-un bol mai mare. Adaugati ceapa taiata felii subtiri, bucatelele de macrou, o parte din uleiul de masline, putin otet, sare si piper dupa gust. Amestecati usor. Restul de ulei de masline puneti-l, impreuna cu sfecla taiata si doua-trei linguri de otet (in functie de taria otetului), intr-un blender si pasati pana obtineti un sos gros.
Serviti salata punandu-i deasupra un pic din sosul de sfecla.
Calorii: 149 kcal / 100 g.
[…] va place combinatia de cartofi-peste afumat, incercati si Salata de cartofi cu peste afumat si sfecla rosie si Salata calda de cartofi cu somon afumat si […]