Pui mediteranean cu sos pesto si parmezan

Nascut in nordul Italiei, sosul pesto inseamna, de regula, busuioc, sare, usturoi, branza (parmezan sau pecorino) si seminte de pin, toate zdrobite intr-un mojar si transformate intr-o pasta, cu ajutorul uleiului de masline. Pe langa sosul pesto genovez de mai sus, considerat deja “clasic”, mai exista pesto sicilian (contine si rosii, iar in loc de seminte de pin se pun migdale) si pesto calabrez (contine ardei grasi copti si piper). La nemti, intalnim o varianta cu leurda in loc de busuioc, in America de Sud exista “tallarines verdes”, ce contine spanac, iar in Franta se foloseste “pistou”, o combinatie de busuioc, patrunjel, usturoi pisat si branza rasa, dar fara seminte de pin.
Va propun o reteta mediteraneana seducatoare si foarte usor de preparat, gustoasa si aspectuoasa, in care pieptul de pui este invaluit intr-un sos cremos, iar apoi e “colorat” cu rosii cherry.

Ingrediente:
– piept de pui, dezosat si fara piele 480 g
– ulei de masline 30 ml
– rosii cherry 150 g
– sos pesto verde 2 lingurite cu varf (cca 35 g)
– smantana pentru gatit (15% grasime) 150 ml
– parmezan ras 70 g
– sare, piper

Pui mediteranean cu sos pesto si parmezan
Intr-o tigaie de teflon mai mare, puneti uleiul de masline la incins. Asezonati bucatile de piept de pui cu sare si piper si puneti-le in tigaie. Intorceti-le de mai multe ori si rumeniti-le usor. Adaugati smantana si sosul Pesto.

Pui mediteranean cu sos pesto si parmezanPui mediteranean cu sos pesto si parmezan

Presarati parmezanul si amestecati usor. Adaugati rosiile cherry (intregi sau, daca sunt mai mari, taiate in jumatate). Mai lasati doar doua-trei minute, pentru ca rosiile sa nu se inmoaie foarte tare.

Pui mediteranean cu sos pesto si parmezanPui mediteranean cu sos pesto si parmezan

Serviti cald, eventual cu o garnitura de piure de cartofi sau de orez fiert. Din cantitatile de mai sus, rezulta patru portii!

Pui mediteranean cu sos pesto si parmezan

Calorii: 200 kcal / 100 g.

You can leave a response, or trackback from your own site.

5 Responses to “Pui mediteranean cu sos pesto si parmezan”

  1. Biancas says:

    Ce reteta minunata!!! Am sa o fac si eu ..am pus-o pe lista de asteptare:))
    Felicitari pentru locul 3 din concurs!!
    Duminica frumoasa

  2. Dino says:

    Ma bucur mult ca iti place reteta si astept sa-mi spui cum ti-a iesit 🙂 Felicitari si tie pentru premiul obtinut! O zi minunata in continuare si o saptamana frumoasa!

  3. carmen says:

    Delicioasa reteta 😛

  4. carmen says:

    La mine, este pe lista de “incercate” 🙂 a trecut de mult de statutul “in asteptare”

  5. Dino says:

    Foarte bine. Asta este si scopul: sa va tentez :D.

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11