Cum zilele acestea am facut mai multa inghetata si mi-au ramas iar multe albusuri, m-am gandit sa fac din nou Prajitura ingerilor (Angel Food Cake). Dar, cu mici modificari: in loc sa o fac alba si sa o imbrac in glazura de lamaie, am facut-o in doua culori, alb si negru, si am glazurat-o tot in doua culori. Va pot spune ca a iesit la fel de pufoasa si gustoasa si a disparut la fel de repede ca si prima varianta 🙂 .
Ingredientele sunt la fel ca la Prajitura ingerilor cu lamaie, mai putin fiola de esenta de lamaie. Si etapele pregatirii sunt la fel, doar ca atunci cand ajungeti sa puneti compozitia in forma neunsa puneti numai trei sferturi din compozitie. Peste sfertul ramas, adaugati o lingura cu varf de cacao neagra.
Omogenizati foarte bine si puneti si aceasta compozitie in forma, peste cea alba. Nivelati si bagati forma in cuptorul preincalzit (circa 200 de grade Celsius). Lasati 25-30 de minute sau pana cand prajitura trece “testul” paiului (intepati cu un pai sau o scobitoare si daca iese curat/a inseamna ca prajitura este coapta). Scoateti prajitura imediat din cuptor, rasturnati forma si puneti-o pe gatul unei sticle. Lasati-o asa circa doua ore, pana cand prajitura s-a racit complet.
Cu ajutorul unui cutit cu lama zimtata, scoateti cu grija prajitura din forma. Se pune pe platou si se imbraca in glazura. Glazura se face astfel: se amesteca un plic de zahar pudra cu aroma de vanilie (adica 80 de grame) cu 2-3 linguri de lapte. Veti obtine o glazura alba si puneti jumatate din ea peste prajitura. In jumatatea pastrata, adaugati un pic de cacao, omogenizati si puneti-o, de asemenea, peste prajitura. Taiati prajitura doar cand s-a intarit glazura si tineti-o la temperatura camerei (nu in frigider), acoperita cu un clopot.
Calorii: 250 kcal / 100 g fara glazura (307 kcal / 100 g cu glazura).
[…] – 3Sisterscooking- cu fri?c? ?i c?p?une – Pansy- cu glazur? de ciocolat? – Gurmandino- Ă®n alb ?i negru, cu […]