Tortellini al forno cu telina si ciuperci

Exista mai multe legende despre cum ar fi fost inventat acest tip de paste, iar una dintre ele spune ca, in Italia medievala, Venus si Jupiter ar fi poposit intr-o seara la un han din  Bologna. Curios, hangiul a incercat sa-i spioneze pe cei doi prin gaura cheii, dar cum camera era in semi-intuneric, nu a putut vedea decat buricul zeitei dragostei, imagine care l-ar fi inspirat sa creeze tortellini.
De forma unor inele (mai mici sau mai mari, caz in care vorbim de tortelloni), aceste paste sunt umplute cu amestec de carnuri sau de legume si branzeturi. Va propun tortellini cu spanac si ricotta, parfumate cu tije de telina si un pic de usturoi si invesmantate in branza Cedar.

Ingrediente:
– tortellini cu spanac si ricotta 500 g
– ciuperci champignon 320 g
– ceapa 1 buc. mare (140 g)
– usturoi 3 catei
– tije de telina 260 g
– branza Cedar, felii 300 g
– lapte 150 ml
– ulei de masline 2 linguri
– sare, piper

Tortellini al forno cu telina si ciuperci / Spinach and ricotta tortellini with celery and Cheddar chese

Puneti apa intr-o oala mai mare pentru a fierbe pastele si incalziti cuptorul la 180 de grade Celsius. Intr-un vas nonaderent, puneti uleiul sa se incinga si adaugati ceapa si usturoiul taiate marunt (eventual, cu ajutorul blenderului). Adaugati tijele de telina, taiate de asemenea marunt. Puneti ciupercile curatate si spalate, taiate felii.

Tortellini al forno cu telina si ciuperci / Spinach and ricotta tortellini with celery and Cheddar cheseTortellini al forno cu telina si ciuperci / Spinach and ricotta tortellini with celery and Cheddar chese

Adaugati laptele, sare si piper dupa gust. Puneti pastele fierte (conform indicatiilor producatorului) si scurse de apa. Amestecati usor.

Tortellini al forno cu telina si ciuperci / Spinach and ricotta tortellini with celery and Cheddar cheseTortellini al forno cu telina si ciuperci / Spinach and ricotta tortellini with celery and Cheddar chese

Intr-un vas termorezistent, puneti pastele si legumele, iar deasupra asezati feliile de branza Cedar. Bagati vasul in cuptor si lasati-l circa 15 minute.

Tortellini al forno cu telina si ciuperci / Spinach and ricotta tortellini with celery and Cheddar cheseTortellini al forno cu telina si ciuperci / Spinach and ricotta tortellini with celery and Cheddar chese

Serviti pastele calde. Daca mai raman, le puteti incalzi a doua zi in cuptorul cu microunde.

Tortellini al forno cu telina si ciuperci / Spinach and ricotta tortellini with celery and Cheddar chese

Calorii: 175 kcal / 100 g.

You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “Tortellini al forno cu telina si ciuperci”

  1. Dana says:

    Am apa in gura! Personal, cred ca in ultimul paragraf, fraza de la final nu-si avea rostul. “daca mai raman…” cum s-ar putea asa ceva??? 😮

    Astept cu nerabdare sa le incerc 😀

  2. Dino says:

    :)) Mare dreptate ai, Dana. Intr-adevar, e aproape imposibil sa mai ramana ceva. Te astept, cu drag, sa revii…

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11