
Exista mai multe legende despre cum ar fi fost inventat acest tip de paste, iar una dintre ele spune ca, in Italia medievala, Venus si Jupiter ar fi poposit intr-o seara la un han din Bologna. Curios, hangiul a incercat sa-i spioneze pe cei doi prin gaura cheii, dar cum camera era in semi-intuneric, nu a putut vedea decat buricul zeitei dragostei, imagine care l-ar fi inspirat sa creeze tortellini.
De forma unor inele (mai mici sau mai mari, caz in care vorbim de tortelloni), aceste paste sunt umplute cu amestec de carnuri sau de legume si branzeturi. Va propun tortellini cu spanac si ricotta, parfumate cu tije de telina si un pic de usturoi si invesmantate in branza Cedar.
Ingrediente:
– tortellini cu spanac si ricotta 500 g
– ciuperci champignon 320 g
– ceapa 1 buc. mare (140 g)
– usturoi 3 catei
– tije de telina 260 g
– branza Cedar, felii 300 g
– lapte 150 ml
– ulei de masline 2 linguri
– sare, piper
Puneti apa intr-o oala mai mare pentru a fierbe pastele si incalziti cuptorul la 180 de grade Celsius. Intr-un vas nonaderent, puneti uleiul sa se incinga si adaugati ceapa si usturoiul taiate marunt (eventual, cu ajutorul blenderului). Adaugati tijele de telina, taiate de asemenea marunt. Puneti ciupercile curatate si spalate, taiate felii.
Adaugati laptele, sare si piper dupa gust. Puneti pastele fierte (conform indicatiilor producatorului) si scurse de apa. Amestecati usor.
Intr-un vas termorezistent, puneti pastele si legumele, iar deasupra asezati feliile de branza Cedar. Bagati vasul in cuptor si lasati-l circa 15 minute.
Serviti pastele calde. Daca mai raman, le puteti incalzi a doua zi in cuptorul cu microunde.
Calorii: 175 kcal / 100 g.
Am apa in gura! Personal, cred ca in ultimul paragraf, fraza de la final nu-si avea rostul. “daca mai raman…” cum s-ar putea asa ceva??? 😮
Astept cu nerabdare sa le incerc 😀
:)) Mare dreptate ai, Dana. Intr-adevar, e aproape imposibil sa mai ramana ceva. Te astept, cu drag, sa revii…