Pentru un gratar la sfarsit de saptamana, am ales niste ciocanele de pui, dar nu oricum, ci glazurate cu miere, sos de soia si mustar, ca sa mai “indulcim” un pic criza :). Puiul pregatit astfel este nu doar foarte gustos, ci si usor de facut, mai ales ca il puteti pune la marinat, in frigider, cu o seara inainte, iar in ziua “Z” doar il “aruncati” pe gratarul incins.
Noi am preferat ciocanelele de pui, dar reteta se preteaza si pentru piept, pulpe intregi si, de ce nu?, chiar un pui intreg, facut pe indelete, in cuptor, in tava.
Ingrediente:
– ciocanele 8 buc. (850 g)
– sos soia 2 linguri
– miere 1 lingura
– ulei de masline 2 linguri
– mustar frantuzesc 1 lingura
– pasta de tomate 1 lingurita
– sare, piper
Intr-un bol, amestecati uleiul de masline, mierea, sosul de soia, mustarul si pasta de tomate. Puneti un pic de sare si de piper, omogenizati. Puneti ciocanelele de pui si aveti grija sa fie acoperite uniform cu sos. Acoperiti bolul si bagati-l in frigider sau transferati puiul cu tot cu sos intr-o punga care se inchide ermetic si dati-l la frigider pentru cateva ore sau, si mai bine, peste noapte.
Puneti ciocanelele pe gratarul incins, lasati-le sa se rumeneasca usor si serviti-le calde. Eu le-am insotit cu o salata americana de varza.
Calorii: 270 kcal / 100 g.
Draga mea, ai la mine niste premii,daca te intereseaza!
http://jurnalulanei.blogspot.com/2010/07/premii-haioase.html
Duminica placuta!
Sunt super premiile si multumesc mult de tot, draga Ana. Duminica placuta si linistita si tie!