
Cum zilele acestea mi-a tot zburat gandul la destinatii exotice, am decis sa pregatesc un sorbet tropical, cu kiwi, mango si ananas. O combinatie “mortala” asadar… Fata de inghetata obisnuita, sorbetul nu are lapte sau smantana, motiv pentru care este mai putin cremos, dar mai usor si mai “prietenos” cu cantarul :).
Inspiratia a venit de la inghetata Anei, dar postez de abia acum reteta.
Ingrediente:
– kiwi 3 buc. (215 g)
– mango 1 buc. (110 g)
– ananas rondele 150 g
– apa 200 ml
– zahar 150 g
– sucul de la jumatate de lamaie
– albusurile de la 2 oua
Pregatiti intai siropul de zahar: intr-un ibric, puneti apa si zaharul, la foc potrivit. Amestecati continuu pana cand se dizolva zaharul si aduceti la punctul de fierbere. Lasati un minut sa fiarba, dupa care opriti focul si lasati sa se raceasca siropul. Cand s-a racit complet siropul, cu ajutorul blenderului transformati fructele in piure, impreuna cu siropul si sucul de lamaie. Intr-un alt castron, bateti cu mixerul albusurile pana cand obtineti o spuma tare. Incorporati spuma in amestecul de fructe si sirop. Puneti amestecul in masina de inghetata, iar la terminarea programului bagati cutia cu sorbet la congelator pentru doua ore.
Serviti sorbetul decorat cu bucatele de fructe. Eu am folosit o rondea de ananas ca baza, deasupra am pus o cireasa confiata, iar pe margine, bucatele de mango.
Calorii: 118 kcal / 100 g.
La fel ca inghetata, sorbetul va ofera maximum de aroma daca il scoateti din congelator si-l tineti la temperatura camerei circa 10 minute inainte de a-l servi (sau il tineti 30 de minute in frigider).