Cine nu stie salata de varza de la KFC si cui nu-i place? Acrisoara si dulceaga in acelasi timp, usor picanta si zemoasa, este tocmai buna pentru a acompania o friptura. “Coleslaw” s-a nascut din olandeza, din “koolsla”, prescurtare la “koolsalade”, adica “salata de varza”.
Am incercat sa fac acasa aceasta salata atat de indragita de americani si pot spune ca a iesit o bunatate. Este usor de facut, doar sa aveti in vedere ca trebuie lasata, inainte de servire, vreo doua-trei ore in frigider, pentru ca legumele si sosul sa-si combine aromele.
Ingrediente:
– varza 1 buc. (750 g)
– morcov 1 buc. medie (110 g)
– ceapa 1 buc. mica (50 g)
– lapte 100 ml
– zahar 25 g
– maioneza 50 g
– otet de vin alb 3 linguri
– zeama de lamaie
– sare, piper
Taiati varza cat mai fin cu putinta si puneti-o intr-un bol mare. Adaugati morcovul, ras si el cat mai marunt (secretul acestei salate este tocmai ca legumele sa fie taiate foarte fin).
Puneti ceapa taiata marunt. Amestecati foarte bine. Intr-un castron mic, faceti sosul din lapte, zahar, maioneza, otet si zeama de lamaie. Turnati-l peste varza, morcov si ceapa, amestecati bine si condimentati dupa gust.
Dati la frigider doua-trei ore si serviti salata alaturi de friptura.
Calorii: 119 kcal / 100 g.
[…] Puneti ciocanelele pe gratarul incins, lasati-le sa se rumeneasca usor si serviti-le calde. Eu le-am insotit cu o salata americana de varza. […]
[…] (evident, in diferite formulari). Raspunsul se gaseste AICI, sub forma salatelor (de la Salata americana Coleslaw sau Fattoush, salata libaneza cu legume si sos de rodii, pana la atat de indragita Salata de […]
Felicitari.A iesit 98% identica cu cea de la KFC.Restul de 2% o fi din vina mea sau a ingredientelor gen maioneza care nu poate fi identica decit daca sti producatorul,etc.