La sugestia unui prieten, care mi-a tot povestit cat de buna este supa de usturoi, m-am apucat sa experimentez o reteta frantuzeasca, provensala mai exact. Este o reteta simpla, dar deosebit de interesanta si aromata. Mi-a placut combinatia de usturoi si cimbru, dar data urmatoare am de gand sa incerc varianta italieneasca, “Zuppa D’Aglio”, cu parmezan ras si lamaie.
Nu stiu daca supa de usturoi este pe atat de sanatoasa pe cat se zice, dar cu siguranta va tine la mare distanta vampirii :).
Ingrediente:
– usturoi 2 capatani mari
– ulei de masline 2 linguri
– faina 1 lingura
– supa de pui 500 ml (dintr-un cub concentrat)
– cimbru
– patrunjel
– sare, piper
Intr-un vas, puneti uleiul de masline si capatanile de usturoi taiate in jumatate, fara a le decoji. Capatanile se pun cu taietura in jos si se lasa la foc mic circa 50 de minute, pana se rumenesc usor marginile. In acest moment, ar trebui sa iasa cateii de usturoi singuri cand ridicati invelisul de frunze. Eventualii catei “captivi”, eliberati-i cu ajutorul unui varf de cutit. Pasati cateii in uleiul din vas, cu o furculita.
Puneti faina si amestecati bine, astfel incat sa absoarba tot uleiul din vas si sa rezulte o pasta omogena. Puneti vasul pe foc, amestecati un pic si puneti supa fierbinte de pui. Omogenizati cu o lingura sau cu un tel mic. Adaugati cimbrul si patrunjelul. Daca le aveti proaspete cu atat mai bine (eu le-am avut uscate).
Serviti supa fierbinte, cu paine prajita. Daca doriti sa fie si mai pronuntat gustul de usturoi, eventual frecati feliile de paine cu un catel de usturoi taiat. Din cantitatile de mai sus, va ies patru portii nu prea mari.
Calorii: 90 kcal / 100 g.
[…] mazare (nu puneti kaizer in ea si folositi cuburi concentrate de legume in locul celor de pui) • Supa de usturoi – reteta frantuzeasca (inlocuiti supa de pui cu supa instant de legume) • Supa de rosii picanta cu taietei din orez […]