
Va invit pe malul Mediteranei cu o tarta delicioasa si sanatoasa, potrivita pentru a fi servita la o cina tarzie, dar si ca aperitiv la o masa imbelsugata. Combinatia de ton, rosii si mozzarella, stropita cu un pic de ulei de masline si parfumata cu busuioc, va va cuceri fara indoiala prin simplitate si gust.
Pentru o masa tip bufet, puteti pregati in loc de tarta mini-sandwichuri cu ton, rosii si mozzarella, pe jumatati de chifla prajite usor.
Ingrediente:
– ton in suc propriu, scurs 2 conserve (250 g)
– rosii 300 g
– aluat foietaj 1 foaie
– mozzarella 200 g
– busuioc (daca aveti proaspat, cu atat mai bine)
– ulei de masline
– sare, piper
Incalziti cuptorul la 180 grade Celsius. Puneti foaia de aluat intr-o tava de tarta (daca aveti una nonaderenta, cu atat mai bine). Presati bine aluatul, indepartati surplusul si intepati din loc in loc cu o furculita (pentru ca aluatul sa nu se umfle prea tare in cuptor). Puneti rosiile taiate felii (daca doriti, le puteti opari inainte si decoji). Presarati sare pe deasupra rosiilor. Puneti tonul, stropiti usor cu ulei de masline si presarati un pic de busuioc.
Imbracati tonul cu felii de mozzarella. Puneti piper si inca un pic de busuioc. Dati la cuptor circa 35 de minute sau pana cand marginea de aluat se umfla usor si se rumeneste, iar mozzarella topita invaluie tonul.
Serviti tarta imediat. Daca va ramane, o puteti manca insa si rece, la un pranz rapid la serviciu.
Calorii: 185 kcal / 100 g.