Cookies ‘N Cream, adica inghetata cu biscuiti, combina vanilia parfumata cu gustul usor amarui al ciocolatei din bucatelele crocante de biscuiti. Este un tip de inghetata relativ nou creat, in 1983, dar care s-a dovedit un real succes, urcand rapid in topul celor mai bine vandute sortimente. Este o inghetata usor de facut, pentru reusita careia este importanta insa calitatea ingredientelor, in special a biscuitilor. Acestia trebuie sa nu fie sfaramiciosi, sa nu se inmoaie si sa aiba un gust pronuntat de ciocolata.
Ingrediente:
– galbenusuri 2 buc.
– ou 1 buc.
– zahar tos 120 g
– zahar vanilinat 1 pliculet
– lapte integral 400 ml
– smantana pentru frisca (30% grasime) 150 ml
– maizena (faina de porumb) 5 g
– biscuiti de ciocolata cu crema de lapte 85 g
Puneti intr-un bol oul intreg, galbenusurile, zaharul tos, zaharul vanilinat si faina de porumb. Bateti cu mixerul pana isi dubleaza volumul si obtineti o crema albicioasa. Incalziti laptele la foc mic.
Putin cate putin, puneti din laptele cald in amestecul de oua si zahar. Cand ati incorporat tot laptele, puneti compozitia intr-un vas la bain-marie sau intr-un vas cu pereti dubli. La foc mic si mestecand continuu, lasati unu-doua minute, pana capata o consistenta cremoasa. Nu lasati sa fiarba! Stingeti focul si lasati sa se raceasca, dupa care dati la frigider doua-trei ore. Cand compozitia este rece, bateti smantana si incorporati, amestecand usor, frisca rezultata. Puneti compozitia in masina de inghetata, iar spre finalul programului (cand mai sunt circa 10 minute), adaugati biscuitii rupti in bucatele.
La terminarea programului, bagati inghetata la congelator circa doua ore inainte de a o servi.
Calorii: 230 kcal / 100 g.
Puteti obtine o inghetata cremoasa si fara masina: scoateti cutia cu inghetata din congelator macar din doua in doua ore si omogenizati foarte bine (cu o furculita, pentru a nu zdrobi bucatelele de biscuiti). Repetati operatiunea de macar trei ori.
buna ziua, am o intrebare, unde gasesti maizena, eu pe unde am intrebat am fost privita luuuuuuuuuung, habar nu are nimeni ce e aia ,maizena 🙂 Multumesc
Buna, Ana. Maizena am luat din Carrefour, acum vreo 2 luni. Sper sa gasesti si tu, mai ales ca ei sunt si importatori si distribuitori. Multumesc si eu pentru vizita si te mai astept pe la mine 🙂
ah,ce bine :0 multumesc din suflet, sigur ca mai vin ,am trecut pus semn la blogul tau,caci imi place mult.
[…] de data aceasta, o inghetata de vanilie cu iaurt, mai usoara decat variantele folosite pentru Cookies ‘N Cream si Malaga (rom si […]
[…] si a ei inghetata cu lamaie ( pe care am inlocuit-o cu portocale, iar zaharul cu fructoza si de la Andreea insa am facut si aici unele modificari, adica, am pus fructoza,ness cam 2 lingurite,frisca Hulala […]
In primul rand MAIZENA este AMIDON DE PORUMB, nu cum a scris expertul in materie de gastronomie aici. Poate fi inlocuita cu GUSTIN (dr.Oetker)sau cu…amidon RO.
Doru, ti-as recomanda sa citesti un pic mai cu atentie inainte de a emite cu atata vehementa comentarii. In primul rand, nimeni de aici nu-si aroga “titlul” de expert in materie de gastronomie. Apoi, maizena (care este o marca) este supranumita si faina de porumb, chiar daca este un amidon. Nu orice amidon este insa maizena :P. Adica, maizena este un amidon de porumb si poate fi inlocuita cu Gustin, dar nu cu orice alt amidon (de pilda, unul din cartofi). O zi buna in continuare si sarbatori linistite!