Ardei umpluti cu stafide si afumatura – reteta belgiana

Dolofani si apetisanti, acesti ardei umpluti cuceresc prin combinatia inedita de gusturi: usor dulceag (de la stafide si ardeii rosii), picant (de la boiaua iute) si afumat (de la kaizer). Totul “imbaiat” intr-un sos din rosii si vin, desavarsit de o adiere de cimbru.
Reteta este “imprumutata” de la mama mea si mi s-a spus ca ar fi la mare cautare in Belgia. O alternativa gustoasa si usoara a ardeilor umpluti romanesti, ce merita a fi incercata.

Ingrediente:
– pulpa porc, tocata 1 kg
– pulpa vita, tocata 500 g
– kaizer 350 g (cu exceptia catorva felii, se taie marunt)
– ceapa, taiata marunt 3 buc. (360 g)
– stafide 300 g
– pasta rosii 400 g
– oua 3 buc.
– ardei grasi rosii 1,4 kg
– rosii 500 g
– vin alb sec 200 ml
– boia iute de ardei
– piper, cimbru

Ardei umpluti cu stafide si afumatura, fara orez - reteta belgiana

Incalziti cuptorul. Intr-un vas nonaderent, puneti la prajit kaizerul (fara ulei, deoarece isi lasa el grasime). Adaugati ceapa si lasati cateva minute sa se caleasca un pic. Lasati sa se raceasca.

Ardei umpluti cu stafide si afumatura, fara orez - reteta belgianaArdei umpluti cu stafide si afumatura, fara orez - reteta belgiana

Intr-un castron, puneti cele doua tipuri de carne. Adaugati ouale, amestecul de kaizer si ceapa, doua linguri din pasta de rosii, condimentele si stafidele (spalate si scurse bine de apa).

Ardei umpluti cu stafide si afumatura, fara orez - reteta belgianaArdei umpluti cu stafide si afumatura, fara orez - reteta belgiana

Amestecati foarte bine. Umpleti ardeii si rosiile (in prealabil, se spala, se taie in jurul coditei si se scot cu grija semintele). Pe post de capac, puneti jumatate de felie de kaizer sau o bucata de rosie. Ardeii umpluti se pun intr-un vas termorezistent. Turnati vinul peste ei si pasta de rosii ramasa. Dati la cuptor si lasati circa 2 ore.

Ardei umpluti cu stafide si afumatura, fara orez - reteta belgianaArdei umpluti cu stafide si afumatura, fara orez - reteta belgiana

Serviti ardeii simpli sau cu o garnitura de orez alaturi.

Ardei umpluti cu stafide si afumatura, fara orez - reteta belgiana

Calorii: 125 kcal / 100 g.

You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “Ardei umpluti cu stafide si afumatura – reteta belgiana”

  1. huhn mhai says:

    se incinge cuptorul?la cate grade peste o?!daca tot n-o facem ca la noi, cu carne “amestec”!!Am fost malitios,iertare;am gatit=EXCELENT.

  2. Dino says:

    @ Huhn mhai, cuptorul se incinge pe la 180 grade. La ardeii umpluti, temperatura nu e musai sa fie la fel de precisa ca la prajituri. Iar carnea nu este “amestec”, pentru ca eu am vrut sa sugerez o anumita proportie. In rest, ma bucur ca ti-a placut reteta :).

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11