Luand in considerare caldura de afara si dorinta multora de a petrece cat mai putin timp prin bucatarie, pe langa aragaz sau cuptorul incins, va propun o salata savuroasa si usor de facut, a carei vedeta este somonul afumat. In combinatie cu iaurt si un strop de ulei de masline, cu marar si arpagic verde pentru parfum, rezulta o salata delicioasa si racoroasa, cu putine calorii, perfecta pentru o masa in familie, dar si pentru delectarea musafirilor.
Ingrediente:
– cartofi fierti, curatati de coaja si taiati cuburi 1,2 kg
– somon afumat 300 g
– arpagic verde (chives) 30 g
– marar 1 legatura
– iaurt “normal” 400 g
– iaurt gras 150 g
– ulei de masline 40 ml
– sare, piper
Intr-un castron mare, puneti cartofii taiati cuburi, somonul taiat fasiute, cele doua tipuri de iaurt, uleiul de masline, mararul si arpagicul taiate marunt. Amestecati cu grija, asezonati cu sare si piper dupa gust.
Serviti rece, eventual cu un pic de arpagic taiat pe deasupra.
Calorii: 105 kcal / 100 g.