“Sandwich” Saigon – porc tras la wok, cu varza si sos de soia

O combinatie surprinzatoare de carne de porc, ceapa, varza si sos de soia, care te imbie prin aroma, dar si culori. Nu este un veritabil preparat vietnamez, dar i-am pus numele de Saigon ca referire la ingredientele si principiile ce stau la baza bucatariei vietnameze. Este vorba de folosirea a cinci culori – alb (corespunzator metalului), verde (asociat lemnului), galben (pamantului), rosu (focului) si negru (apei) – si de stimularea celor cinci simturi – privirea este atrasa de modul in care e aranjata mancarea, sunetele vin de la ingredientele crocante, gustul este imbatat de condimente, mirosul e captivat de arome, iar pipaitul este satisfacut in cazul bucatelor mancate cu mana.
Acest preparat poate fi servit ca sandwich, dar si langa orez fiert simplu.

Ingrediente:
– carne de porc (pulpa), taiata fasiute 450 g
– varza, taiata fideluta 250 g
– ceapa, taiata felii subtiri 1 buc. (90 g)
– ardei gras rosu, curatat si taiat bastonase 190 g
– usturoi 2 catei
– ulei de masline cu usturoi si ardei iute 1 lingura
– sos de soia 4 linguri
– piper

"Sandwich" Saigon - porc tras la wok, cu varza si sos de soia / Stir-fried pork with cabbage and soy sauce

Intr-un wok, la foc mare, puneti uleiul, usturoiul pisat si sosul de soia. Adaugati carnea de porc si rumeniti-o putin. Puneti ceapa si ardeiul gras rosu, amestecati usor.

"Sandwich" Saigon - porc tras la wok, cu varza si sos de soia / Stir-fried pork with cabbage and soy sauce"Sandwich" Saigon - porc tras la wok, cu varza si sos de soia / Stir-fried pork with cabbage and soy sauce

Cand carnea este patrunsa, puneti varza. Se amesteca, se pune piper si eventual inca un pic de sos de soia, daca doriti sa fie gustul mai pronuntat sau vreti sa fie mai sarat. Nu se lasa mult pe foc pentru a nu se inmuia varza.

"Sandwich" Saigon - porc tras la wok, cu varza si sos de soia / Stir-fried pork with cabbage and soy sauce"Sandwich" Saigon - porc tras la wok, cu varza si sos de soia / Stir-fried pork with cabbage and soy sauce

Serviti fierbinte, pe jumatate de chifla cu susan sau intr-o bagheta. Folosind jumatati de chifla, rezulta cinci portii.

"Sandwich" Saigon - porc tras la wok, cu varza si sos de soia / Stir-fried pork with cabbage and soy sauce

Calorii: 180 kcal / 100 g (circa 370 kcal / portia).

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11