Zemoase, dulci si acrisoare, inmiresmate si racoroase, capsunele sunt favoritele mele la capitolul fructe, unul din motivele ce fac vara si mai frumoasa. Ca atare si inghetata de capsune se afla in topul preferintelor, iar reteta de mai jos ajuta la satisfacerea rapida a poftelor, deoarece fata de altele nu necesita o crema de oua si lapte facuta pe foc. Totul se face rapid, la rece, obtinand o inghetata deosebit de gustoasa si cremoasa. Apelati cu incredere la acest desert rapid si daca va iau musafirii prin surprindere :).
Ingrediente:
– capsune, curatate si spalate 300 g
– zahar tos 120 g (eu am pus brun)
– galbenus 2 buc.
– lapte 230 ml
– smantana lichida pentru frisca 100 ml
– suc de lamaie 1 lingura
Puneti capsunele in blender, impreuna cu sucul de lamaie, zaharul si galbenusurile. Transformati totul intr-un piure. Daca doriti sa scoateti samburii, dati piureul prin sita. Eu i-am lasat, pentru ca nu mi se par deranjanti.
Adaugati laptele si smantana. Omogenizati foarte bine, cu ajutorul blenderului, si puneti in masina de facut inghetata.
La terminarea programului, daca doriti ca inghetata sa fie mai tare, dati-o circa doua ore la congelator. Serviti-o cu bucatele de capsune.
Calorii: 137 kcal / 100 g.
Puteti obtine o inghetata cremoasa si fara masina: scoateti cutiile cu inghetata din congelator macar din doua in doua ore si omogenizati foarte bine (cu o furculita sau cu mixerul). Repetati operatiunea de cel putin trei ori.