Sucul de lamaie il face acrisor, tipul special de orez, coaja de lamaie si dafinul il parfumeaza, iar pretiosul sofran ii confera o culoare intensa. Iata calitatile cu care iti imbie gustul, mirosul si vazul acest preparat. Unde mai pui ca sofranul – cel mai scump condiment din lume (pentru obtinerea a 454 de grame de sofran uscat este nevoie de 50.000-75.000 de flori) – este considerat si un eficient afrodisiac.
Orezul basmati cu lamaie, dafin si sofran este perfect pe post de garnitura, dar poate fi servit si singur.
Ingrediente:
– orez basmati 450 g
– unt 30 g
– supa de legume din 2 cuburi
– ceapa 1 buc. mai mare (sau 2 buc. mici)
– sucul si coaja rasa de la o lamaie
– usturoi 3 catei
– foi dafin 6-7 buc.
– smantana lichida 200 ml
– sofran uscat 1 lingurita
– sare, piper
Puneti orezul basmati la inmuiat, timp de 30 de minute. Intre timp, faceti supa de legume din cele 2 cuburi si un litru de apa. Luati doua linguri de supa fierbinte si turnati-le peste filamentele uscate de sofran. Amestecati usor si lasati pana cand lichidul capata o culoare galbena intensa. Intr-o cratita nonaderenta, sotati in unt ceapa si usturoiul taiate marunt.
Adaugati peste ceapa si usturoi sofranul si sucul sau, smantana lichida si foile de dafin. Amestecati bine si puneti orezul scurs de apa.
Adaugati supa de legume fierbinte, amestecati usor si lasati sa fiarba. Cand orezul este fiert si a absorbit tot lichidul, asezonati cu sare si piper, puneti zeama si coaja rasa de lamaie, amestecati usor si serviti.
Calorii: 120 kcal / 100 g.
[…] Curcanul se poate servi cu niste cartofi prajiti, dar si mai bine merge cu Orezul cu lamaie si sofran. Posted in Noutati, Pui & curcan Tags: cimbru, curcan, curcan cu afumatura, curcan pe pat de […]
Ce idee interesanta aceasta, cu aroma de dafin si gustul acrisor. Este tentanta pentru mine, asa ca o voi testa. Dar fara carne sau alte cele, simplu, sa ma rasfat cu aroma si gustul acrisor.
Si fara carne este foarte bun orezul. Eu de multe ori il mananc ca atare, tocmai pentru a-i savura aromele.