Frittata cu broccoli, ciuperci, cartofi si branza Cedar

Preparata din oua si legume, branzeturi, paste si chiar carne, frittata e caracteristica bucatariei italiene si se spune ca s-a nascut din dorinta de a utiliza “resturile” din frigider. Fata de omleta obisnuita, frittata are o textura mai pufoasa, data de ouale batute astfel incat sa incorporeze mai mult aer. Frittata are ca echivalent in bucataria iraniana un preparat numit “kookoo”, in care se pun diferite ierburi, dar si nuci si stafide.

Fata de “suratele” din  Italia, frittata de mai jos are branza Cedar. Poate fi servita nu doar la micul-dejun, ci si la pranz sau cina.

Ingrediente:
– ciuperci champignon, curatate si spalate 570 g
– broccoli 550 g
– cartofi, curatati si taiati cubulete 650 g
– ulei de masline 2 linguri
– oua 8 buc.
– lapte 250 ml
– mustar Dijon 2 linguri (100 g)
– branza Cedar 250 g
– sos de ardei iute, cateva picaturi
– sare si piper

Frittata cu broccoli, ciuperci, cartofi si branza Cedar / Broccoli, mushrooms, potato and Cheddar cheese frittata

Dati drumul la cuptor, la 200 de grade Celsius. Intr-un vas termorezistent, puneti ciupercile taiate felii, cartofii si uleiul. Adaugati sare si piper, amestecati si dati la cuptor. Lasati 20 de minute, amestecand legumele inca o data, la mijlocul timpului. Intre timp, intr-un castron, bateti ouale cu mixerul. Adaugati mustarul de Dijon si sosul de ardei iute (cateva picaturi, in functie de cat de iute este sosul si de gust).

Frittata cu broccoli, ciuperci, cartofi si branza Cedar / Broccoli, mushrooms, potato and Cheddar cheese frittataFrittata cu broccoli, ciuperci, cartofi si branza Cedar / Broccoli, mushrooms, potato and Cheddar cheese frittata

Incorporati laptele, batand in continuare. Puneti sare si piper, dupa gust. Scoateti vasul din cuptor si adaugati broccoli, taiat in buchete mici.

Frittata cu broccoli, ciuperci, cartofi si branza Cedar / Broccoli, mushrooms, potato and Cheddar cheese frittataFrittata cu broccoli, ciuperci, cartofi si branza Cedar / Broccoli, mushrooms, potato and Cheddar cheese frittata

Presarati branza taiata cubulete. Turnati amestecul de oua, lapte si mustar, distribuindu-l uniform in vas. Bagati vasul in cuptor, la mijloc.

Frittata cu broccoli, ciuperci, cartofi si branza Cedar / Broccoli, mushrooms, potato and Cheddar cheese frittataFrittata cu broccoli, ciuperci, cartofi si branza Cedar / Broccoli, mushrooms, potato and Cheddar cheese frittata

Lasati frittata sa se coaca aproximativ 45-50 de minute sau pana cand, intepand cu o furculita, dintii acesteia ies curati.

Frittata cu broccoli, ciuperci, cartofi si branza Cedar / Broccoli, mushrooms, potato and Cheddar cheese frittata

Frittata cu broccoli, ciuperci, cartofi si branza Cedar / Broccoli, mushrooms, potato and Cheddar cheese frittata

Cine doreste ca frittata sa fie si mai pufoasa, poate injumatati cantitatea de legume, mentinand insa numarul de oua.

Calorii: 114 kcal / 100 g.

You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Frittata cu broccoli, ciuperci, cartofi si branza Cedar”

  1. […] spuneam cu ceva timp in urma, cand am postat reteta de Frittata cu broccoli, ciuperci, cartofi si branza Cedar, ca acest fel de mancare specific bucatariei italiene este, de fapt, o omleta in care puneti cam […]

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11