O supa crema gustoasa si satioasa, o combinatie inspirata de praz, cartofi si kaizer afumat. Supa crema de praz se gaseste, cu mici modificari, pe masa francezilor (fara afumatura, dar cu smantana, supa de pui si marar), belgienilor (cu supa de vita, smantana si crutoane), nemtilor (cu afumatura, smantana grasa, galbenus si faina) si galezilor (cu afumatura, lapte, patrunjel si branza rasa).
Sursa de inspiratie o reprezinta revista BBC Food.
Ingrediente:
– kaizer, taiat felii 300 g
– praz, curatat si taiat rondele 800 g
– cartofi, curatati si taiati cubulete 1 kg
– lapte 300 ml
– ceapa, curatata si taiata 1 buc. (170 g)
– unt 40 g
– cuburi de legume 5 buc.
– sare si piper
Topiti untul intr-o cratita si rumeniti kaizerul. Adaugati ceapa, amestecati si lasati pana aceasta devine usor aurie.
Adaugati prazul si cartofii. Dati focul mic si lasati cateva minute, amestecand din cand in cand. Puneti circa 2,5 litri supa, facuta din cuburile de legume. Acoperiti si lasati sa fiarba incet, timp de 20 de minute sau pana cand se patrund legumele.
Lasati sa se raceasca un pic, apoi pasati (in mai multe transe) cu ajutorul blenderului. Puneti din nou in oala crema rezultata, adaugati laptele, asezonati cu sare si piper si omogenizati bine. Lasati pana ajunge iar la punctul de fierbere si opriti focul.
Serviti supa calda, eventual cu una-doua feliute de kaizer prajit deasupra.
Calorii: 65 kcal / 100 g.
[…] de fasole alba, iar pentru restul gasiti voi o intrebuintare (de pilda, o puteti utiliza la o Supa crema de praz, cartofi si afumatura, o Supa crema de morcovi cu linte si curry sau o Ciorba de salata verde cu omleta). Cat despre […]