Rosiile uscate in soare (sun-dried tomatoes) sunt rosii din care a fost eliminata aproape toata apa (pana la 88% din greutatea initiala in cazul rosiilor cherry). Acest procedeu s-a nascut in Italia, din dorinta de a conserva rosiile pentru lunile de iarna.
Prin uscarea in soare, rosiile isi pastreaza toate valorile nutritionale. Se pot pastra si in ulei de masline, simple sau in combinatie cu alte ingrediente (rozmarin, usturoi sau busuioc).
Ingrediente:
– ravioli 500 g
– ciuperci mix (pleurotus si champignon) 335 g
– ceapa, taiata felii subtiri 1 buc. (145 g)
– smantana pentru gatit 15% grasime 150 ml
– smantana pentru gatit 30% grasime 50 ml
– rosii uscate 2 linguri (85 g)
– ulei de masline 2 linguri
– parmezan ras 55 g
– sare, piper
Puneti apa la fiert pentru paste. Cand clocoteste, puneti ravioli si fierbeti-le conform indicatiilor producatorului. Incalziti uleiul intr-o tigaie nonaderenta, la foc mediu. Sotati ceapa doua-trei minute, dupa care adaugati ciupercile taiate felii. Amestecati bine si mai lasati doua-trei minute. Adaugati smantana, rosiile uscate, sare si piper dupa gust. Amestecati bine.
Adaugati parmezanul ras si pastele fierte, scurse bine de apa.
Mai lasati un minut si opriti focul. Serviti-le calde, eventual cu un pic de parmezan presarat deasupra.
Calorii: 183 kcal / 100 g.