Inghetata de visine cu adiere de kirsch

Dulci si acrisoare, imbietoare si sanatoase, visinele ne spun ca vara nu mai este o dorinta, ci o realitate. In asteptarea tarabelor pline de visine savuroase, am scos spre sacrificare ultima rezerva de visine din congelator. In ajutor am “chemat” cativa stropi de kirsch, cu gustul lor rafinat si aroma subtila de migdale amare.

A rezultat o inghetata delicioasa, cat sa aline poftele pana putem folosi visine proaspete.

Ingrediente:
– visine, cu samburii scosi 450 g
– lapte integral 480 ml
– smantana pentru frisca (30% grasime) 240 ml
– zahar tos 160 g
– galbenusuri 4
– kirsch 15 ml

Inghetata de visine si kirsch

Visinele se pun intr-o cratita pe foc mic, impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar. Se lasa sa fiarba innabusit circa 15 minute, pana cand siropul rezultat isi schimba usor consistenta. Luati-le de pe foc, lasati-le sa se raceasca complet si adaugati kirschul. Laptele si smantana se amesteca si se pun la incalzit pe foc mic. Nu se lasa sa fiarba, ci doar pana incep sa se formeze pe margine mici “broboane”. In paralel, intr-un castron, bateti galbenusurile cu zaharul, pana isi dubleaza volumul si obtineti o spuma de un galben pal. Putin cate putin, adaugati din amestecul cald de lapte si smantana.

Inghetata de visine si kirschInghetata de visine si kirsch

Pasati visinele cu ajutorul blenderului sau robotului si puneti-le peste compozitia din oua si lapte. Amestecul se pune pe foc mic. La bain-marie sau intr-o cratita cu pereti dubli (asa cum am folosit eu). Se amesteca in continuu pana cand compozitia incepe sa se lege. Atentie, nu se lasa sa fiarba! Se ia de pe foc, se lasa la racit si se da apoi la frigider, macar 3-4 ore, dupa care se pune in masina de facut inghetata.

Inghetata de visine si kirschInghetata de visine si kirsch

La terminarea programului, se mai lasa circa 2 ore la congelator, dupa care se poate servi ornata cu sirop de visine si visine intregi.

Inghetata de visine si kirsch

Calorii: 205 kcal / 100g.

O solutie pentru valorificarea albusurilor ramase de la inghetata: Prajitura ingerilor !

You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “Inghetata de visine cu adiere de kirsch”

  1. Fara masina de inghetata??? says:

    In lipsa unei masini de inghetata, ce se poate face??? Am incercat sa fac de mai multe ori inghetata in casa da de ffiecare data a rezultatat un fel de bulgare gheata. Nici pomeneala de consistenta cremoasa…

  2. Dino says:

    Se poate face o inghetata cremoasa si fara masina de inghetata. Doar ca trebuie sa aloci mai mult timp, deoarece inghetata se scoate din congelator din doua in doua ore si se omogenizeaza foarte bine (cu o furculita sau, si mai bine la inceput, cu mixerul). Procesul de omogenizare trebuie repetat de 3-4 ori. Mult succes…

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11