
O budinca delicioasa si usor de preparat, ce-si poate gasi fara probleme locul in meniul celor interesati/e sa-si modeleze silueta. Tonul este nu doar o sursa consistenta de vitamina D, ci si un furnizor de acizi grasi Omega-3; mazarea da un plus de culoare, dar si de vitamina B1. Totul imbracat, spre bucuria papilelor gustative, in felii de mozzarella, si trecut rapid prin cuptorul incins. Se serveste cald.
Pennele tricolore cu ton si mozzarella pot fi o alegere perfecta si pentru un pranz rapid la serviciu.
Ingrediente:
– ton din conserva, bucati, in suc propriu, scurs 320 g
– penne tricolore 300 g
– ceapa, taiata feliute 200 g
– usturoi 4 catei
– mozzarella, felii 250 g
– mazare (congelata, in cazul meu) 170 g
– ulei masline 2 linguri
– sare, piper, oregano
Se pune apa la fiert, in doua cratite, pentru mazare si paste. Cand mazarea a fiert, se pune uleiul intr-o tigaie si se calesc ceapa si usturoiul taiat. Se adauga oregano, mazarea scursa si tonul. Se lasa cateva minute la foc mic.
Cand pastele au fiert (conform instructiunilor de pe punga), se scurg si se pun peste ton, mazare si ceapa. Se condimenteaza dupa gust si se amesteca usor. Intr-un vas termorezistent, uns cu un pic de unt, se pune jumatate din compozitie si, apoi, o parte din feliile de mozzarella. Se pune restul de compozitie si se acopera cu feliile ramase de mozzarella.
Se pune vasul in cuptorul incins si se lasa circa 20 de minute. Acesta este rezultatul…
Calorii: 174 kcal / 100 g.
Penele astea sau cum le zici sunt pastele alea ca niste tubulete??? Cred ca am sa incerc cu niste macaroane obinuite…
Da, pennele sunt pastele ca niste tubulete. Poti sa incerci si cu altfel de paste, doar sa fie de buna calitate si sa respecti timpul de fierbere indicat de producator.
Arata minunat, iar la gust este extraordinara, am facut aceasta reteta cand au fost nasi la noi si au fost impresionati.
Este senzationala reteta. Fiica mea o adora. Am folosit si fusilli tricolore si este foarte buna. Multumim!