Conuri din foietaj cu crema de branza si rosii

Va spuneam acum ceva vreme – hmmm, un an daca ma uit bine; ce a mai trecut timpul! – ca am primit cadou forme pentru pregatit conurile din foietaj. Lipsa timpului m-a impiedicat sa le folosesc, dar am dat peste ele in dulap, acum vreo doua saptamani, si mi-am zis ca ar fi momentul sa le testez. Si, cum este vara si cald, m-am gandit la un antreu rece, umpland conurile cu o crema de branza cu ierburi si decorandu-le cu jumatati de rosii cherry. Iar pentru efect, inainte de a le baga in cuptor, am presarat peste conuri niste negrilica (chimen negru sau nigella), deoarece mi se pare ca merge perfect cu aproape toate tipurile de branza. Daca nu gasiti negrilica (desi, am vazut ca au adus in mai multe supermarketuri si hipermarketuri, pe langa deja obisnuitele magazine arabesti), puteti pune susan alb sau susan negru. In fine, asa cum va aratam la Conurile din foietaj cu crema de vanilie si Conurile din foietaj cu ton, in lipsa formelor, puteti improviza unele din carton si folie de aluminiu.

Ca branza, eu aveam la momentul pregatirii niste President cu usturoi si ierburi, pe care am imbogatit-o cu arpagic verde. Puteti lua, insa, orice crema de branza, cu sau fara ierburi. Daca o luati simpla, ii puteti pune, dupa plac, un pic de usturoi, patrunjel, tarhon, hasmatuchi si arpagic verde. Daca pregatiti antreul pentru o masa cu mai multi invitati (clasica sau tip bufet), acest preparat va avantajeaza, deoarece puteti face conurile dinainte (o zi, poate chiar doua), la fel pasta de branza. Montarea conurilor trebuie, insa, realizata cu putin timp inaintea servirii (ca sa nu se inmoaie excesiv aluatul), dar nu dureaza decat cateva minute.

Ingrediente (pentru 10 buc.):
– aluat foietaj 1/2 foaie (200 g)
– crema de branza cu ierburi 200 g
– smantana proaspata (24% grasime) 50 g
– suc de lamaie 1-2 linguri
– arpagic verde 10 g
– rosii cherry 5 buc. (85 g)
– unt 10 g
– ou 1 buc. mica
– sare, piper macinat

+ negrilica, susan alb sau susan negru 5 g

Reteta antreu rece: Conuri din foietaj cu crema de branza cu ierburi si rosii

Intindeti foaia de aluat foietaj si taiati-o fasii de un centimetru latime. Ungeti formele cu unt. Luati o fasie si infasurati-o pe un con, pornind de la varf si avand grija sa suprapuneti usor fasiile. Cand ati terminat de infasurat, asezati conurile pe un platou si bagati-le in frigider, pentru 30 de minute. Incingeti cuptorul la 220 grade Celsius. Bateti oul si ungeti cu el aluatul de pe conuri, presarati negrilica. Asezati conurile in picioare sau culcate in tava de aragaz (in care ati pus hartie de copt). Bagati conurile in cuptorul incins si lasati-le 20-25 de minute sau pana cand aluatul s-a umflat frumos si a prins un pic de culoare. Intre timp, pregatiti umplutura: amestecati crema de branza cu smantana, arpagicul taiat marunt, sucul de lamaie si un pic de piper macinat. Gustati si potriviti de sare.

Reteta antreu rece: Conuri din foietaj cu crema de branza cu ierburi si rosiiReteta antreu rece: Conuri din foietaj cu crema de branza cu ierburi si rosii

Scoateti conurile de pe forme doar cand s-au racit total. Umpleti-le cu pasta de branza, iar la capat puneti cate o jumatate de rosie cherry. Serviti-le imediat!

Reteta antreu rece: Conuri din foietaj cu crema de branza cu ierburi si rosii

Calorii: 381 kcal / 100 g sau 172 kcal / bucata.

Va recomand si:

Poti lasa un raspuns, sau adauga o referinta de la site-ul tau.

Spune parerea ta

Powered by WordPress | For Free Cell Phones visit www.iFreeCellPhones.com | Thanks to Palm Pre Blog, Free MMORPG Games and Fat burning furnace review