Risotto cu leurda si mazare

Reteta italieneasca - risotto cu leurda si mazare

Aceia dintre voi care viziteaza cu regularitate blogul stiu cat de mult imi place risotto-ul, cu ale sale valuri cremoase de orez si cu aroma imbietoare de parmezan. Nu este un preparat care sa se faca in 4-5 minute – cum am vazut, in paranteza fie spus, ca-l pregatesc bucatarii unui restaurant cu oaresce pretentii – si nici nu este un preparat ieftin, dar merita timpul si banii investiti in el. Cum imi place mult si leurda, a venit fireasca alaturarea celor doua, asa ca a rezultat un risotto cu leurda si mazare. Cremos, bogat, aromat si… verzuliu (dat fiind ca am pasat leurda cu parmezanul, in loc sa o pun taiata).

Leurda poate fi inlocuita, daca vreti sau daca trebuie, cu usturoi verde, iar in extremis cu niste catei de usturoi, desi ma tem ca rezultatul nu va fi chiar la fel. Dupa cum v-am spus si cu alte ocazii, italienii obisnuiesc sa manance risotto ca fel principal. Daca vreti sa-l serviti pe post de garnitura, merge de pilda cu o friptura (mai ales de pui).

Ingrediente (pentru 4 portii):
– orez pentru risotto 300 g
– ceapa 1 buc. mare (190 g)
– leurda 1 legatura mare (65 g)
– mazare 200 g
– parmezan 100 g
– supa de pui 1,2 l
– vin alb sec 100 ml
– ulei de masline 2 linguri
– unt 30 g
– sare, piper macinat

Reteta italieneasca - risotto cu leurda si mazare

Aduceti supa la punctul de fierbere si puneti mazarea (eu am pus-o direct din congelator). Intr-o tigaie mare si adanca, incingeti uleiul si caliti ceapa, taiata foarte marunt (eventual, cu robotul). Atentie, ceapa nu trebuie prajita, ci calita! Adaugati orezul (nespalat, pentru a nu pierde din amidon) si caliti-l pana bobul devine translucid. Dati focul mai mare, turnati vinul si lasati sa se evapore alcoolul.

Reteta italieneasca - risotto cu leurda si mazareReteta italieneasca - risotto cu leurda si mazare

Dati focul la minimum. Opriti focul la supa cu mazare (mazarea, daca este fina, ar trebui sa fie deja fiarta). Cu un polonic, luati din supa in care a fiert mazarea (ocoliti boabele) si turnati peste orez, amestecand in continuu. Procedati la fel pana cand puneti aproape toata supa: puneti cate un polonic, amestecati pana cand lichidul este absorbit, iar un polonic de supa, etc. Ultima transa va fi de supa cu tot cu boabele de mazare. Daca ati avut rabdare sa puneti supa treptat, ar trebui sa fi trecut cam 20 de minute de cand ati inceput sa puneti lichid peste orez. Orezul ar trebui sa fie fiert, dar nu moale (bobul sa aiba un pic de fermitate). Tocati cu robotul parmezanul, impreuna cu leurda (spalata si stearsa de apa). Opriti focul la orez, puneti amestecul de parmezan si leurda, precum si untul. Amestecati pana se omogenizeaza.

Reteta italieneasca - risotto cu leurda si mazareReteta italieneasca - risotto cu leurda si mazare

Gustati si potriviti de sare, adaugati un pic de piper macinat. Serviti risotto-ul imediat, eventual cu fasii subtiri de parmezan.

Reteta italieneasca - risotto cu leurda si mazare

Calorii: 157 kcal / 100 g.

Va recomand si:

Poti lasa un raspuns, sau adauga o referinta de la site-ul tau.

Spune parerea ta

Powered by WordPress | For Free Cell Phones visit www.iFreeCellPhones.com | Thanks to Palm Pre Blog, Free MMORPG Games and Fat burning furnace review