Bagheta impanata cu unt si leurda

Reteta de bagheta in folie umpluta cu unt cu leurda si patrunjel

De vreo trei saptamani, ma aprovizionez constant din piata cu leurda, pornita fiind sa profit cat se poate de mult de perioada in care poate fi gasita aceasta planta atat de sanatoasa. Prima operatiune a constat in pregatirea unei portii consistente de Pesto de leurda, pe care l-am folosit in tot felul de combinatii, de la Spaghetele cu pesto de leurda, rosii cherry si mozzarella (delicioase, parol!) pana la un banal piure de cartofi pe care l-am improspatat cu o lingura de pesto. Apoi, mi-am adus aminte de “ceva” pe care planuiam de mult timp sa-l fac: bagheta cu unt cu leurda. Zic ceva, pentru ca nu-l pot numi preparat, in conditiile in care necesita minimum de manopera si de ingrediente. In cateva secunde se face untul cu leurda (eu i-am pus si patrunjel verde, pentru si mai multa prospetime), se impaneaza bagheta si se “arunca” in cuptor. Dupa vreo 15 minute, e gata! Foarte simplu, dar atat de savuros! Aaaa, sa nu uit, bagheta impanata cu unt cu leurda poate fi facuta, cu rezultate si mai bune chiar, pe gratar.

Untul cu leurda (cu sau fara alte verdeturi, precum patrunjel, arpagic verde, cimbru, etc.) poate fi pregatit in cantitati mari si-l congelati. In acest fel, va veti putea bucura de el si peste cateva luni, cand leurda va fi de mult disparuta din piete. Bine, bine, veti spune, dar ce faci cu untul cu leurda? Pai, o gramada de chestii. Puneti o bucatica din el peste o friptura la gratar, un peste sau un cartof copt, intr-o crema de branza, in paste, legume la abur sau piure de cartofi, ori il folositi, pur si simplu, pentru niste sandwich-uri delicioase. Nu in ultimul rand, veti vedea ca face minuni “indesat” sub pielea unui pui sau curcan intreg pe care-l bagati apoi in cuptor.

Din cantitatile de mai jos, obtineti unt cu leurda cat sa bagati in bagheta; cel mult, daca puneti mai cu “mila”, va mai ramane un pic pentru vreo doua-trei sandwich-uri. Asa ca, nu ar fi rau sa dublati sau triplati cantitatile, ca sa mai ramana ceva unt cu leurda. Daca credeti ca-l “lichidati” in cateva zile, lasati-l in frigider, altfel, puneti-l in folie alimentara, modelati-l sub forma unui rulou si bagati-l in congelator.

O ultima precizare, daca nu mai gasiti leurda, puteti face untul si cu usturoi, verde sau nu.

Ingrediente (pentru 4 portii):
– bagheta 1 buc. (300 g)
– unt 100 g !!! la temperatura camerei
– leurda 1/2 legatura (35 g)
– patrunjel verde 1 legatura mica
– sare, piper macinat

Reteta de bagheta in folie umpluta cu unt cu leurda si patrunjel

Incingeti cuptorul la 200 grade Celsius. Curatati leurda, spalati-o si stergeti-o foarte bine de apa. Procedati la fel cu patrunjelul verde. Acum, aveti doua variante: ori taiati leurda si patrunjelul cu un cutit, marunt, marunt, si le amestecati cu untul adus la temperatura camerei, ori le pasati impreuna, cu blenderul. In al doilea caz, veti obtine un unt de un verde intens :D. Puneti un pic de sare (daca untul nu este sarat) si de piper macinat. Omogenizati. Taiati bagheta in jumatate, iar apoi faceti-i niste crestaturi adanci in diagonala. Cu un cutit, bagati unt cu leurda in taieturi.

Reteta de bagheta in folie umpluta cu unt cu leurda si patrunjelReteta de bagheta in folie umpluta cu unt cu leurda si patrunjel

Infasurati bagheta in folie de aluminiu si bagati in cuptorul incins. Lasati 10-15 minute, dupa care opriti focul. Lasati 4-5 minute sa “respire”, desfaceti folia si infruptati-va :).

Reteta de bagheta in folie umpluta cu unt cu leurda si patrunjel

Calorii: 378 kcal / 100 g.

Va recomand si:

Poti lasa un raspuns, sau adauga o referinta de la site-ul tau.

Spune parerea ta

Powered by WordPress | For Free Cell Phones visit www.iFreeCellPhones.com | Thanks to Palm Pre Blog, Free MMORPG Games and Fat burning furnace review