Butoiase de pui cu sparanghel, morcov si bacon

Reteta de mini-rulade: Butoiase de pui cu sparanghel si morcov, infasurate in bacon

Pentru o masa traditionala sau una tip bufet, butoiasele de pui se potrivesc de minune, sunt gustoase si, as zice, chiar dragute. Cu ceva timp in urma, v-am propus Butoiase cu branza si Butoiase cu legume. Astazi, va tentez cu niste butoiase cu mijloc de legume, dar infasurate in bacon crud-uscat. Sunt delicioase si sanatoase, dat fiind ca nu presupun prajire in ulei. Iar pentru a ne pastra in aceeasi nota sanatoasa, putem acompania mini-ruladele de pui cu niste legume la gratar, stropite cu un pic de ulei de masline si/sau un sos de iaurt cu usturoi.

In ceea ce priveste prepararea butoiaselor, veti vedea ca nu este nimic complicat, mai ales ca lasam legumele crude (nu le calim in ulei, asa ca vor fi al dente). Despre legumele la gratar, nu am ce sa va spun prea multe: puneti ce legume va plac si aveti la indemana (eu am pus dovlecel, ceapa rosie si ardei capia). Cum este iarna si sunt minime sansele unui gratar afara, folositi o tigaie-gratar pentru legume, dupa care stropiti-le cu un pic de ulei de masline extravirgin.

Cat despre sparanghel, dupa cum am mai spus si cu alte ocazii, trebuie sa-i indepartati partea de jos lemnoasa. Pentru asta, tineti tija cu ambele maini  si o indoiti, tija rupandu-se exact unde se termina partea lemnoasa. In cazul sparanghelului verde, nu este necesara, de regula, decojirea tijei.

Ingrediente (pentru 3-4 portii):
– piept de pui dezosat 10 felii (650 g)
– bacon crud-uscat 10 felii (100 g)
– sparanghel 5 buc. (60 g)
– morcov 1 buc. (75 g)
– sucul de la 1/2 lamaie
– sare, piper macinat

Reteta de mini-rulade: Butoiase de pui cu sparanghel si morcov, infasurate in bacon

Taiati pieptul de pui felii (daca nu l-ati luat deja taiat). Bateti carnea ca pentru snitele. Puneti carnea intr-un bol, dati-o cu sare si piper si stropiti-o cu sucul de la jumatate de lamaie. Lasati-o 30 de minute. Intre timp, taiati legumele betigase, de circa 7 cm lungime. Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius.

Reteta de mini-rulade: Butoiase de pui cu sparanghel si morcov, infasurate in baconReteta de mini-rulade: Butoiase de pui cu sparanghel si morcov, infasurate in bacon

Pe un tocator, puneti o felie de bacon pe verticala, iar peste ea, o felie de pui. Peste pui, asezati grupat 5-6 betigase de legume. Rulati carnea, dupa care infasurati mini-rulada in felia de bacon. Asezati toate butoiasele intr-o tava nonaderenta (altfel, stropiti-o cu un pic de ulei). Bagati in cuptor si lasati 30-35 de minute (pana cand carnea se patrunde, iar baconul prinde un pic de culoare).

Reteta de mini-rulade: Butoiase de pui cu sparanghel si morcov, infasurate in baconReteta de mini-rulade: Butoiase de pui cu sparanghel si morcov, infasurate in bacon

Lasati mini-ruladele vreo 5 minute “sa respire”, dupa care serviti-le cu legume la gratar sau garnitura preferata (merge de minune si o salata verde).

Reteta de mini-rulade: Butoiase de pui cu sparanghel si morcov, infasurate in bacon

Calorii: 197 kcal / 100 g.

 

Va recomand si:

Poti lasa un raspuns, sau adauga o referinta de la site-ul tau.

    3 Raspunsuri pentru “Butoiase de pui cu sparanghel, morcov si bacon”

  1. O intrebare Slow Food? Ce pui ati folosit? Este un pui care nu a fost tratat/hranit cu hormoni? Este o curiozitate pentru ca deja la magazin au aparut pui care propun aceasta pozitionare.

  2. Suntem aproape de sfarsitul lui 2013…Eu va propun niste preziceri gastronomice pentru 2014, legate de bucataria locala, de la Chef David Contant, prezent la Noaptea Predictiilor organizata de DC Communication. Aici http://cazacioc.blogspot.ro/2013/12/contant.html

  3. Dino says:

    @ Tiberiu, multumim pentru invitatia de a-ti vizita blogul si postul cu Chef David Contant. Cat despre puiul folosit, da. Pe ambalaj scria ca nu a fost hranit / tratat cu hormoni, dar cine stie… Sarbatori fericite in continuare si un An Nou plin de bucurii si impliniri!

Spune parerea ta

Powered by WordPress | For Free Cell Phones visit www.iFreeCellPhones.com | Thanks to Palm Pre Blog, Free MMORPG Games and Fat burning furnace review