Gratin de sparanghel cu sunca

Nu ma pot declara fan sparanghel, dar din cand in cand mai pun in cosul de cumparaturi cate un manunchi din aceasta leguma considerata odinioara “hrana regilor”. Bine, la cat de scump este sparanghelul pe la noi, am putea spune ca-si merita si acum aceasta titulatura. Ma rog, nu vreau sa insist prea mult pe aceasta treaba, asa ca mai bine va vorbesc despre reteta de astazi: sparanghel infasurat in sunca de Praga, acompaniat de rosii cherry si gratinat cu parmezan. Deloc complicat, asadar, dar savuros si cu putine calorii.

Indiferent daca luati sparanghel verde sau din cel alb, trebuie sa-i indepartati capatul inferior lemnos. Acest lucru se face, de regula, prin indoirea tijei cu mainile, aceasta rupandu-se de unde incepe partea lemnoasa. In cazul sparanghelului alb, care este mai fibros, trebuie apoi sa-i curatati si coaja cu ajutorul unui curatitor de legume. Cum, in cazul nostru, sparanghelul va sta la cuptor, eu nu l-am oparit, ci doar l-am pus la abur pentru 4 minute. Reteta este preluata din revista “Ioana – Secretele bucatariei”.

Ingrediente (pentru 2 portii):
– sparanghel verde 18-20 tije (300 g)
– rosii cherry 8 buc.
– sunca de Praga 4 felii
– ceapa rosie 1/2 buc. mica (10 g)
– branza de vaci 100 g
– ou 1 buc.
– lapte 200 ml
– unt 10 g
– parmezan ras 20 g
– sare, piper macinat

Reteta de gratin de sparanghel cu sunca, rosii cherry si parmezan

Incingeti cuptorul la 200 grade Celsius si pregatiti sparanghelul. Puneti-l la abur, intr-o sita din acelea speciale pentru asta, si lasati-l doar 4 minute. Ungeti cu unt un vas de Jena suficient de lung pentru a intra sparanghelul. Intr-un castronel, amestecati branza de vaci, laptele si ceapa taiata marunt. Puneti si oul, omogenizati, potriviti de sare si de piper. Stergeti sparanghelul de apa si infasurati cate 4-5 tije intr-o felie de sunca. Asezati manunchiurile in vasul de Jena. Puneti pe langa sparanghel si rosiile cherry, dupa care turnati compozitia cu lapte. Presarati deasupra parmezanul ras. Bagati in cuptorul incins si lasati 20-25 de minute.

Reteta de gratin de sparanghel cu sunca, rosii cherry si parmezanReteta de gratin de sparanghel cu sunca, rosii cherry si parmezan

Serviti gratinul cald, cu felii de paine pe vatra.

Reteta de gratin de sparanghel cu sunca, rosii cherry si parmezan

Calorii: 91 kcal / 100 g sau 340 kcal / portia.

Va recomand si:

Poti lasa un raspuns, sau adauga o referinta de la site-ul tau.

Spune parerea ta

Powered by WordPress | For Free Cell Phones visit www.iFreeCellPhones.com | Thanks to Palm Pre Blog, Free MMORPG Games and Fat burning furnace review