“Turnulete” din carne de porc cu bacon si branza

"Turnulete" din pulpa de porc cu bacon, branza, usturoi, ceapa si cimbru

Asa cum am facut si cu alte ocazii, astazi nu va tentez cu cine stie ce reteta celebra sau complicata, ci cu una foarte simpla, nascuta din dorinta de a folosi ceea ce aveam prin frigider. Mai precis, niste fripturele de porc, niste bucatele de bacon si niste branza cedar. Si tot gandindu-ma eu cum ar merge ele combinate, m-am gandit sa le stivuiesc unele peste altele si sa le bag in cuptor. De unde si termenul de “turnulete” (nu ma omor dupa el, din cauza conotatiilor, dar nici nu am gasit altul mai bun :(). Ma rog, indiferent cum le spuneti, rezultatul este foarte gustos, mai ales ca marinam carnea, in prealabil, intr-un amestec de mustar, sirop de artar, suc de lamaie si cimbru.

Un singur lucru as face altfel data urmatoare: as bate feliile de carne, pentru a fi si mai fragede. Ce sa va mai spun in rest? Puteti folosi cascaval in loc de branza englezeasca cedar (cheddar la “mama ei”) si miere in loc de sirop de artar (desi acesta din urma se comporta mai bine la temperaturi inalte). Apoi, datorita dimensiunilor reduse, “turnuletele” astea merg de minune pe post de gustare calda pentru o masa tip bufet (marinati carnea si asamblati “turnuletele” dinainte, urmand sa le bagati in cuptor aproape de venirea musafirilor).

Ingrediente (pentru 4 bucati):
– pulpa de porc 4 felii (320 g)
– bacon bucatele 100 g
– ceapa 1 buc. medie (100 g)
– branza cedar 4 felii mai groase (75 g)
– mustar de Dijon 1 lingura (20 g)
– sirop de artar 1 lingura
– sucul de la un sfert de lamaie
– usturoi 3 catei
– cimbru uscat 1/2 lingurita
– ulei 1 lingura
– sare, piper macinat

"Turnulete" din pulpa de porc cu bacon, branza, usturoi, ceapa si cimbru

Amestecati, intr-un bol, mustarul, siropul de artar, cimbrul uscat, sucul de lamaie, lingura de ulei, un pic de sare si de piper. Spalati carnea, stergeti-o de apa (prin tamponare cu servete de hartie) si eventual bateti-o un pic. Asezati feliile intr-o tava mai mica si turnati marinada peste ele. Intoarceti feliile de mai multe ori astfel incat carnea sa fie uniform acoperita cu marinada. Bagati-o la rece si lasati-o macar o ora.

"Turnulete" din pulpa de porc cu bacon, branza, usturoi, ceapa si cimbru"Turnulete" din pulpa de porc cu bacon, branza, usturoi, ceapa si cimbru

Scoateti tava cu carne de la rece si lasati-o sa ajunga la temperatura camerei. Incingeti cuptorul la 190 grade Celsius. Luati o felie de carne si puneti pe jumatate din ea bucatele de bacon si putin usturoi (taiat marunt sau trecut prin presa). Acoperiti cu cealalta jumatate de felie. Puneti deasupra o felie de ceapa (cam de 1 cm grosime), inca 3-4 bucatele de bacon si, la final, o felie de branza. Intepati cu o scobitoare ca sa fiti siguri ca nu se desface “constructia”. Procedati la fel cu restul de felii de carne, lasand “turnuletele” in aceeasi tava in care ati marinat carnea.

"Turnulete" din pulpa de porc cu bacon, branza, usturoi, ceapa si cimbru"Turnulete" din pulpa de porc cu bacon, branza, usturoi, ceapa si cimbru

Presarati un pic de piper deasupra si bagati in cuptorul incins. Lasati 35-40 de minute sau pana cand carnea s-a patruns, iar branza s-a topit si a prins un pic de culoare. Lasati “turnuletele” 7-8 minute “sa respire”, dupa care serviti-le.

"Turnulete" din pulpa de porc cu bacon, branza, usturoi, ceapa si cimbru

Calorii: 338 kcal / 100 g.

Va recomand si:

Poti lasa un raspuns, sau adauga o referinta de la site-ul tau.

Spune parerea ta

Powered by WordPress | For Free Cell Phones visit www.iFreeCellPhones.com | Thanks to Palm Pre Blog, Free MMORPG Games and Fat burning furnace review