Mini-tarte cu pesto de leurda si rosii cherry

Mini-tarte cu pesto de leurda si rosii cherry

Va povesteam, zilele trecute, cand v-am tentat cu un Pilaf de urzici, ca am profitat de abundenta de leurda din piata pentru a pregati mai multe bunatati cu aceasta planta minunata. Printre altele, am preparat repejor o portie tripla de Pesto de leurda, dat fiind ca aveam de gand sa pregatesc nu doar Spaghetele cu pesto de leurda si rosii cherry, ci si tartutele de fata. Delicioase, cu o combinatie surprinzatoare de cremos si crocant (datorita smantanii si mugurilor de pin), aceste mini-tarte se pregatesc rapid si constituie un aperitiv de efect, care te duce cu gandul la explozia de culori specifica primaverii.

Pentru realizarea tartutelor (adaptate dupa o reteta gasita aici), sunt recomandate formele acelea mai putin adanci, dar cu un diametru un pic mai mare (deci, nu formele pe care le folositi de regula pentru tartele dulci). Ideea este ca stratul de smantana si pesto de leurda nu trebuie sa fie prea gros, pentru a nu acoperi celelalte gusturi (trebuie sa se simta si rosiile cherry, si mugurii de pin). Daca aveti mai mult timp si rabdare, puteti inlocui aluatul foietaj de-a gata cu un aluat fraged pentru tartele sarate (vezi reteta de Pate brisee). Inutil sa va mai spun ca reusita tartelor depinde foarte mult de gustul pesto-ului, care, la randul sau, depinde de calitatea parmezanului folosit. Stiu ca multora dintre voi li se pare enorm de scump, dar chiar nu merge sa fie inlocuit cu vreun cascaval sau eu mai stiu cu ce fel de branza romaneasca. Un ultim detaliu: pentru a face Pesto-ul de leurda necesar mini-tartelor, va trebuie cam o data si jumatate cantitatile de la reteta de pesto.

Ingrediente (pentru 15 buc.):
– aluat foietaj 1 foaie (400 g)
– pesto de leurda 150 g
– smantana (25% grasime) 300 g
– muguri de pin 30 g
– rosii cherry 12-15 buc. (in functie de marime)
– ceapa verde 1 fir
– unt 20 g
– sare, piper proaspat rasnit

Mini-tarte cu pesto de leurda si rosii cherry

Incingeti cuptorul la 220 grade Celsius si topiti untul. Intindeti foaia de aluat si decupati 9 discuri de diametru un pic mai mare decat formele voastre de tarte. Ungeti cu unt, cu o pensula, formele de tarta. Asezati aluatul in forme, presand bine pe peretii acestora. Intepati baza cu o furculita. Framantati rapid resturile de aluat, intindeti iar foaie si decupati noi discuri. Continuati asa pana terminati aluatul. Bagati formele in frigider si lasati-le vreo 10 minute. Intre timp, amestecati intr-un bol smantana (scursa, daca este nevoie), pesto-ul de leurda si putin piper macinat. Gustati si, daca este cazul, adaugati un praf de sare.

Mini-tarte cu pesto de leurda si rosii cherryMini-tarte cu pesto de leurda si rosii cherry

Taiati ceapa verde rondele si rosiile cherry in jumatate sau sferturi (dupa cat de mari sunt). Scoateti formele din frigider si distribuiti in ele, in mod egal, smantana cu pesto. Asezati deasupra bucatelele de rosii, rondelele de ceapa verde si semintele de pin. Bagati iar tartele in frigider pentru 15 minute. Asezati-le apoi in tava si bagati-le in cuptorul incins.

Mini-tarte cu pesto de leurda si rosii cherry

Lasati-le 30-35 de minute sau pana cand aluatul foietaj s-a umflat frumos si a prins un pic de culoare. Lasati mini-tartele sa se raceasca inainte de a le scoate din forme. Mini-tartele cu pesto de leurda sunt delicioase la temperatura camerei.

Mini-tarte cu pesto de leurda si rosii cherry

Calorii: 402 kcal / 100 g sau 210 kcal / bucata.

Va recomand si:

Poti lasa un raspuns, sau adauga o referinta de la site-ul tau.

Spune parerea ta

Powered by WordPress | For Free Cell Phones visit www.iFreeCellPhones.com | Thanks to Palm Pre Blog, Free MMORPG Games and Fat burning furnace review