Calamari umpluti cu branza feta

Calamari-umpluti-feta6th

Ne-am “jucat” cu ciocolata, paste, cafea si alte minunatii, pe parcursul celor trei saptamani de “Inspiration Food Marathon”, organizat de Electrolux. Concursul se apropie de sfarsit, iar astazi vine raspunsul la ultima tema: “Reteta in 30 de minute”. Daca v-au placut retetele propuse in cadrul maratonului, nu uitati sa lasati un comentariu aici, pe blog, sau pe pagina de Facebook a blogului, precum si sa dati un like :P. Revenind la reteta de astazi, va garantez ca are puteri magice: de la prima inghititura va va teleporta pe malul marii, la o taverna greceasca mangaiata de razele soarelui si leganata de valuri…

Reteta este extraordinar de simpla, dar de foarte mare efect. Se face chiar in mai putin de 30 de minute (daca nu va lasati furati de amintirea concediului petrecut la mare :P) si merita a fi retinuta si pentru cand o veni iar vara si puteti incinge gratarul in curte (nu de alta, dar nimic nu se compara cu gustul acela de gratar la carbuni incinsi). Pentru a va usura munca, luati din magazin tuburi de calamari (adica, calamari deja curatati, tocmai buni de umplut). Mai trebuie sa stiti trei lucruri deosebit de importante inainte de a va apuca de reteta: 1. asemenea crevetilor, calamarii nu trebuie “uitati” pe foc, pentru ca se intaresc (devin “cauciucati”); 2. cautati tuburi potrivite ca marime, pentru ca in cele cateva minute petrecute pe gratar sa se poate incinge toata umplutura (altfel, in mijloc va ramane rece); 3. nu-i indesati pentru ca se strang pe gratar si riscati sa “pocneasca”.

Ingrediente (pentru 2 portii):
– calamari tuburi 2 buc. (215 g)
– branza feta 75 g
– rosii cherry 6 buc. (105 g)
– ardei gras rosu sau ardei capia mic 1/2 buc. (35 g)
– ceapa 1 buc. mica (45 g)
– usturoi 2 catei mari (8 g)
– ulei de masline 4 linguri
– fulgi de ardei (dupa gust)
– mustar de Dijon 1 lingurita (10 g)
– suc de lamaie 2 linguri
– patrunjel verde tocat 1 lingura
– sare, piper macinat

Reteta de calamari (calmari) umpluti cu branza feta, in sos cu lamaie, mustar si verdeata

Incingeti o lingura ulei de masline si puneti la calit ceapa (taiata marunt) si usturoiul (trecut prin presa). Cand ceapa a devenit translucida, adaugati rosiile cherry, taiate felii. Lasati 2-3 minute pe foc potrivit si adaugati ardeiul gras, taiat marunt. Puneti fulgi de ardei macinati (sa dea o subtila iuteala) si piper (eventual, proaspat rasnit). Opriti focul si adaugati feta, taiata cubulete. Amestecati bine si lasati sa se raceasca pret de cateva minute.

Reteta de calamari (calmari) umpluti cu branza feta, in sos cu lamaie, mustar si verdeataReteta de calamari (calmari) umpluti cu branza feta, in sos cu lamaie, mustar si verdeata

In acest timp, pregatiti sosul cu lamaie, mustar si verdeata: amestecati intr-un bol 2 linguri ulei de masline extravirgin, 2 linguri suc de lamaie, mustarul de Dijon, un pic de sare si de piper macinat, precum si patrunjelul verde tocat. Puneti la incins tigaia-gratar. Umpleti tuburile de calamar (bine spalate si scurse de apa) cu amestecul pregatit. “Sigilati” umplutura prinzand capatul cu o scobitoare. Pulverizati ulei de masline in tigaia-gratar si puneti calamarii umpluti. Lasati-i doar 2-3 minute pe o parte.

Reteta de calamari (calmari) umpluti cu branza feta, in sos cu lamaie, mustar si verdeataReteta de calamari (calmari) umpluti cu branza feta, in sos cu lamaie, mustar si verdeata

Cand au prins culoare pe toate partile, asezati-i pe farfurie si serviti-i cu sosul cu lamaie si verdeata (fie cu paine stropita cu ulei de masline si prajita pe gratar, fie cu o portie de cartofi prajiti). Cand ii veti taia, din calamari se va revarsa umplutura delicioasa de feta si legume. Imposibil de rezistat, credeti-ma!

Reteta de calamari (calmari) umpluti cu branza feta, in sos cu lamaie, mustar si verdeata

Calorii: 240 kcal / 100 g sau 488 kcal / portia.

Va recomand si:

Poti lasa un raspuns, sau adauga o referinta de la site-ul tau.

Spune parerea ta

Powered by WordPress | For Free Cell Phones visit www.iFreeCellPhones.com | Thanks to Palm Pre Blog, Free MMORPG Games and Fat burning furnace review