Tartine “topite” cu usturoi, patrunjel si mozzarella

Din mai multe motive, printre care si ceva “operatiuni” de renovare si mutare, nu prea am loc si timp sa pregatesc cine stie ce retete complicate. Asa ca, in perioada urmatoare, pana la instalarea in noua locatie, sunt toate sansele sa predomine retetele mai usurele, care se prepara rapid si fara mari batai de cap. O astfel de reteta, perfecta pentru mic-dejun, dar potrivita si ca aperitiv este cea de astazi: tartine “topite” cu usturoi, patrunjel si mozzarella. Ati ghicit, este vorba de englezescul “Garlic Cheese Bread”, surata mai bogata a raspanditei “Garlic Bread”. Ii puteti spune insa, la fel de bine, si crostini cu usturoi si mozzarella, in cazul in care, in loc sa lasati bagheta intreaga si sa o “impanati” cu unt usturoiat si branza, o taiati felii si aranjati fiecare felie in parte.

Puteti folosi bagheta frantuzeasca sau, ca mine, paine “specialitate italieneasca” (v-am mai vorbit de ea, seamana ca forma cu bagheta, dar are textura unei ciabatta). Apoi, pentru a mai scadea din numarul de calorii al preparatului, va recomand sa folositi un unt slab, de  40% grasime (este ceva mai scump, datorita firmei, ce-i drept, dar este foarte gustos si, cred eu, ca merita). Nu in ultimul rand, jucati-va cu ingredientele “secundare” (adica, orice alt ingredient in afara painii, untului, usturoiului si mozzarellei). Puteti pune patrunjel verde, cum am pus eu, sau puteti adauga bacon rumenit, bucatele de rosii ori masline. In fine, puteti chiar pune si un pic de parmezan ras deasupra.

Ingrediente (pentru 4 portii):
– “bagheta” mare 8 felii (215 g)
– unt (40% grasime) 60 g
– usturoi 4-5 catei mici (8 g)
– mozzarella rasa 200 g
– sare, piper macinat
+ patrunjel verde, eventual

Reteta Garlic Mozzarella Bread - tartine "topite" cu usturoi, patrunjel si mozzarella

Lasati untul sa se inmoaie un pic, apoi amestecati-l intr-un castronel cu usturoiul (trecut prin presa), un praf de sare si piper macinat. Daca vreti sa puneti patrunjel pe toate feliile, incorporati in unt si patrunjelul maruntit! Altfel, puteti imparti untul in doua, astfel incat sa puneti patrunjel doar pe o parte din tartine. Incingeti o tigaie-gratar sau o tabla si prajiti feliile de paine. Intre timp, tapetati o tava cu hartie de copt. Pe masura ce se prajesc feliile de paine, luati-le si dati-le, imediat, cu unt usturoiat. Asezati-le in tava si distribuiti peste ele mozzarella rasa. Puneti tava la grill-ul cuptorului pentru 2-3 minute, cat sa se topeasca frumos branza. Daca nu aveti grill, incingeti in prealabil cuptorul la 220 grade Celsius si lasati-le 4-5 minute.

Reteta Garlic Mozzarella Bread - tartine "topite" cu usturoi, patrunjel si mozzarellaReteta Garlic Mozzarella Bread - tartine "topite" cu usturoi, patrunjel si mozzarella

Serviti tartinele imediat. Este recomandat sa nu pregatiti mai multe decat se mananca o data, pentru ca nu sunt la fel de bune incalzite.

Reteta Garlic Mozzarella Bread - tartine "topite" cu usturoi, patrunjel si mozzarella

Calorii: 316 kcal / 100 g (sau 362 kcal / portia de 2  felii).

Va recomand si:

Poti lasa un raspuns, sau adauga o referinta de la site-ul tau.

    2 Raspunsuri pentru “Tartine “topite” cu usturoi, patrunjel si mozzarella”

  1. Poliana says:

    Delicioase tartine, numai bune de mancat!

  2. Dino says:

    Intr-adevar, Poliana, sunt super bune. Atat de bune incat te opresti cu greu dupa doua felii :P…

Spune parerea ta

Powered by WordPress | For Free Cell Phones visit www.iFreeCellPhones.com | Thanks to Palm Pre Blog, Free MMORPG Games and Fat burning furnace review