Pui la gratar cu chutney de prune

Inspirata de maldarele de prune din piata, mi s-a facut pofta de un chutney. De prune, evident. Din dorinta de a nu ma complica prea mult, am decis sa combin chutney-ul de prune cu un piept de pui la gratar, simplu, doar cu un pic de sare si de piper, pentru a pune in valoare aroma sosului. Despre chutney, ce inseamna si de unde provine, v-am mai vorbit un pic atunci cand v-am propus Crostini cu branza albastra si chutney de ceapa rosie. Despre chutney-ul de fata, trebuie sa va spun ca este o varianta destul de simpla, cu putine ingrediente si cu un gust echilibrat de dulce-acrisor-picant. Merge de minune cu niste felii de piept de pui la gratar, dar si cu branzeturi.

Daca doriti, puteti face sosul si mai parfumat, adaugand un pic de ghimbir si o foaie de dafin. Daca vreti sa pregatiti chutney-ul pentru o friptura de miel, puteti sa-i puneti un pic de rozmarin proaspat. Sosul poate fi servit cald sau rece, iar daca pregatiti mai mult pastrati-l in frigider, in recipiente inchise ermetic. Il puteti pregati si pentru un gratar in aer liber, pentru a desavarsi fripturile rumene.

Ingrediente (pentru 2 portii):
– piept de pui 1 buc. (420 g)
– prune 6 buc. (330 g)
– vin rosu sec 100 ml
– zahar brun 1 lingura cu varf
– otet din vin rosu 1 lingurita
– usturoi 2 catei
– fulgi de ardei iute (dupa gust)
– ulei de masline 1 lingura
– sare, piper

Pui la gratar cu chutney (sos) de prune

Taiati (eventual cu ajutorul tocatorului blenderului) prunele, spalate si curatate de samburi, impreuna cu usturoiul. Eu am preferat aceasta varianta pentru ca-mi place chutney-ul sa fie “cu bucatele”, nu ca o pasta fina. Puneti intr-o craticioara (de preferat de fonta) lingura de ulei, prunele tocate, zaharul brun, vinul rosu si otetul. Cand ajunge la punctul de fierbere, dati focul mic si lasati cam 25 de minute, pana cand obtineti un sos gros. Opriti focul si potriviti de sare si de piper. Puneti si fulgi macinati de ardei iute in functie de gust. Taiati pieptul de pui in felii. Dati-le cu sare si piper si rumeniti-le, intr-o tigaie-gratar, pe ambele parti.

Pui la gratar cu chutney (sos) de prunePui la gratar cu chutney (sos) de prune

Serviti puiul la gratar cu chutney-ul de prune. Pe post de garnitura, eu am pregatit Rosti-ul cu ceapa si rozmarin de care va vorbeam ieri.

Pui la gratar cu chutney (sos) de prune

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11