Pizza carnivora – cu pui si bacon

Oricat de sanatos ne-am stradui sa mancam, din cand in cand tot ne vine cheful de ceva “nesanatos”. In cazul meu, recunosc, pizza este o slabiciune. Imi place mult, mai ales varianta americana, cu blat mai pufos si compozitie mai din abundenta. Iar de cand am descoperit, gratie Florei, o reteta buna de facut blatul de pizza in casa, totul a devenit foarte usor. De obicei, ma opresc asupra variantei de Pizza Quattro Formaggi, dar acum mi s-a “comandat” o pizza cu multa caaaarne. Carnivora adica! Si atunci am pregatit o pizza cu pui si bacon rumenit. Rolurile secundare au revenit unor ciupercute si unor masline feliate, in timp ce unitatea “echipei” a fost asigurata de o mana sanatoasa de branza rasa (amestec special pentru pizza din mozzarella, edam si cheddar). Tot la capitolul ingrediente, eu am folosit un sos de rosii cu busuioc. Evident ca-l puteti inlocui cu un sos obisnuit de rosii si o lingurita de busuioc uscat.

Daca va este pofta de pizza, dar vreti sa va feriti de tentatia devorarii unei portii prea mari, puteti pregati pizza pentru o intalnire cu prietenii, la un pahar de bere rece. Nu in ultimul rand, aceasta reteta de pizza carnivora va ofera posibilitatea de a folosi ceea ce va ramane dupa un gratar la iarba verde (friptura de pui sau chiar de porc, taiata bucatele, bacon sau kaizer rumenit).

Ingrediente (pentru 4 persoane):
– faina 250 g
– drojdie uscata 1/2 pliculet
– miere 1/2 lingurita (7 g)
– ulei de masline 3 linguri
– pasta de rosii 100 g
– piept de pui fara piele si fara os 150 g
– bacon 8 felii (60 g)
– ceapa 1 buc. mica (60 g)
– ciuperci 2 buc. (60 g)
– masline intregi sau feliate 25 g
– mozzarella sau amestec de branzeturi pentru pizza 70 g
– sare, piper

Reteta de Pizza carnivora: cu pui, bacon, ceapa, ciuperci, masline si mozzarella

Incingeti cuptorul la 240 grade Celsius. Pentru blatul de pizza cu drojdie uscata: amestecati drojdia cu faina cernuta si un praf de sare. Intr-un pahar, amestecati mierea cu 125 ml apa calduta. Puneti, putin cate putin, din apa indulcita peste faina. Cand ati terminat de pus, ar trebui sa aveti un aluat omogen si elastic. Puneti 2 linguri ulei de masline si mai framantati un pic. Ungeti peretii castronului si aluatul cu a treia lingura de ulei. Acoperiti castronul cu un servet curat si lasati sa creasca aluatul, intr-un loc caldut, macar 30 de minute. Intre timp, ocupati-va de bacon si de pui. Incingeti o tigaie-gratar si rumeniti mai intai baconul (pret de cateva zeci de secunde, nu mai mult). Puneti apoi puiul, taiat fasii, dar cu un pic de sare si de piper.

Reteta de Pizza carnivora: cu pui, bacon, ceapa, ciuperci, masline si mozzarellaReteta de Pizza carnivora: cu pui, bacon, ceapa, ciuperci, masline si mozzarella

La finalul timpului de crescut, aluatul si-a dublat aproape volumul. Intindeti-l pe blatul de lucru presarat cu un pic de faina, sub forma unui disc. Atentie, daca va place un blat subtire, intindeti bine, bine aluatul! Daca va place mai pufos, lasati-l cam pe la 7-8 mm grosime! Asezati blatul intr-o tava de aragaz tapetata cu hartie de copt. Intindeti pe blat pasta de rosii. Distribuiti ceapa si ciupercile (felii).

Reteta de Pizza carnivora: cu pui, bacon, ceapa, ciuperci, masline si mozzarellaReteta de Pizza carnivora: cu pui, bacon, ceapa, ciuperci, masline si mozzarella

Taiati si pieptul de pui (cubulete) si puneti-l pe blat. Asezati feliile de bacon si maslinele, iar deasupra presarati branza rasa si un pic de piper macinat. Bagati in cuptorul incins, eventual pe raftul de sus al cuptorului pentru ca blatul sa nu se rumeneasca prea tare la fund. Lasati 15-20 de minute, scoateti pizza, taiati-o felii si serviti-o imediat!

Reteta de Pizza carnivora: cu pui, bacon, ceapa, ciuperci, masline si mozzarella

Calorii: 236 kcal / 100 g (sau 580 kcal / portia).

Va recomand si:

You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Pizza carnivora – cu pui si bacon”

  1. Alis says:

    Foarte bun blatul!! Toti din casa au dat nota maxima! Felicitari!! Pana acum din toate retele încercate nu am avut decât ‘ succesuri’ ! Chiar reusit si site-ul, povestea retetei si .. In final gustul !

Leave a Reply