Spaghete cu somon afumat, marar si muguri de pin

Spaghete-somon-afumat-pin6th

Imi plac pastele. Lungi, scurte, rotunde, late, subtiri, invartite, indoite, umplute, neumplute, colorate in fel si chip sau albe… cum vreti voi. Imi plac toate pastele pentru cel putin doua motive: nenumaratele combinatii in care pot fi pregatite (cu toate tipurile de carne si legume) si, doi, timpul scurt in care se pot transforma intr-o masa delicioasa. Avantaj cu atat mai important in timpul saptamanii, cand vrem sa pregatim rapid cina. Daca nu ma credeti, “rasfoiti” categoria Paste si veti gasi zeci de propuneri de toate felurile.

Astazi, va tentez cu niste spaghete cu somon afumat, imbaiate intr-un sos cremos cu vin si marar. Iar pentru un plus de gust si de farmec, presaram peste paste niste muguri rumeni de pin. Simplu, rapid si foooarte eficient!

Ingrediente (pentru 4 portii):
– spaghete 250 g
– somon fume 150 g
– ceapa 1 buc. mare (140 g)
– usturoi 3 catei (12 g)
– vin alb sec 80 ml
– smantana lichida (32% grasime) 200 ml
– lamaie 1 buc.
– marar 1 legatura mica
– muguri de pin 35 g
– ulei de masline 2 linguri
– sare, piper

Paste cu somon afumat, in sos de smantana cu marar, lamaie si muguri de pin

Puneti mai multa apa la fiert, cu un pic de sare. Cand clocoteste apa, puneti pastele si fierbeti-le timpul indicat de producator. Intre timp, intr-o tigaita rumeniti mugurii de pin. Aveti grija, odata incinsi, mugurii se rumenesc foarte repede, chiar daca luati tigaia de pe flacara! Intr-o tigaie mare, incingeti uleiul de masline si caliti ceapa (felii) si usturoiul (trecut prin presa). Cand ceapa a devenit translucida, adaugati vinul alb. Lasati cateva secunde, sa se evapore alcoolul, dupa care dati focul mic si puneti smantana.

Paste cu somon afumat, in sos de smantana cu marar, lamaie si muguri de pinPaste cu somon afumat, in sos de smantana cu marar, lamaie si muguri de pin

Scurgeti spaghetele fierte (pastrand cateva linguri de apa) si puneti-le in sos. Amestecati usor, astfel incat pastele sa fie uniform cuprinse de sos. Adaugati somonul afumat (taiat fasiute), mararul (tocat marunt), mugurii de pin si coaja rasa de la lamaie. Puneti si una-doua linguri de suc de lamaie si piper proaspat rasnit, dupa care amestecati usor. Daca vi se par prea uscate pastele, puteti adauga cateva linguri din apa in care au fiert!

Paste cu somon afumat, in sos de smantana cu marar, lamaie si muguri de pinPaste cu somon afumat, in sos de smantana cu marar, lamaie si muguri de pin

Opriti focul, potriviti preparatul de sare si serviti imediat.

Paste cu somon afumat, in sos de smantana cu marar, lamaie si muguri de pin

Calorii: 201 kcal / 100 g.

Va recomand si:

Poti lasa un raspuns, sau adauga o referinta de la site-ul tau.

    4 Raspunsuri pentru “Spaghete cu somon afumat, marar si muguri de pin”

  1. imi place reteta ta f mult, am facut si eu odata dar in loc de vin am pus votka!

  2. Dino says:

    Foarte interesant pontul cu vodca… Data viitoare, am sa incerc si eu varianta aceasta. Multumesc pentru idee :).

  3. ney_spark says:

    Dino, aceasta reteta de pasta este DELICIOASA 🙂

    Ideea cu lamaia care taie din “greutatea” somonului este excelenta 🙂

    Super gustos, chiar si a doua zi la birou

  4. Dino says:

    Wow… Ati si incercat-o? Jos palaria! Ma bucur mult ca v-a placut si va urez “La cat mai multe incercari” :P.

Spune parerea ta

Powered by WordPress | For Free Cell Phones visit www.iFreeCellPhones.com | Thanks to Palm Pre Blog, Free MMORPG Games and Fat burning furnace review