Rulada cu branza de capra, legume si bacon

M-am saturat in asa masura de vremea de-afara incat nici macar sa vorbesc despre ea nu mai vreau. M-as baga la hibernare, ca ursul, si-as mai iesi doar la primavara, cand or fi temperaturi de peste 15 grade :P. Dar, nu pot, asa ca incerc prin diferite tertipuri sa-mi mai ridic moralul. Iar antreul pe care vi-l propun astazi este un astfel de tertip, unul savuros si colorat, o combinatie de branza de capra, ceva legume si foaie pufoasa de aluat (gen pandispan, dar sarat si cu un pic de ceapa, pentru gust). Tot pentru gust, rulada este invelita in cateva felii de bacon usor crocant.

Eu am pregatit rulada intr-o seara, pentru noi doi, dar merge foarte bine si pentru o masa cu mai multi invitati, dat fiind ca se poate pregati in totalitate in avans. Daca vreti sa o serviti ca aperitiv in loc de antreu, o puteti face cu un diametru mai mic si o taiati in felii mai subtiri, pe care le intepati cu o scobitoare. Daca doriti, puteti inlocui maslinele negre cu un dovlecel tras la tigaie un pic. De asemenea, puteti pune in aluat un pic de coaja rasa de lamaie. Important este, insa, sa luati o branza de capra tartinabila (ca sa o puteti intinde in strat uniform). Daca nu gasiti, puteti sa combinati o branza de capra tare cu o crema de branza bine scursa.

Ingrediente (pentru 4 portii):
– oua 4 buc.
– bacon 8 felii
– faina 80 g
– unt 60 g
– branza de capra tartinabila 150 g
– rosii cherry 6-7 buc. (90 g)
– ceapa verde 3-4 fire (35 g)
– ulei 1 lingura
– masline negre fara samburi 35 g
– sare, piper

Rulada cu branza de capra, legume si bacon

Taiati partea alba a cepelor verzi, maruntiti-o si caliti-o un pic, in lingura de ulei. Lasati-o sa se raceasca. Incingeti cuptorul la 220 grade Celsius. Separati cele 4 oua. Topiti, la microunde, 50 g unt, iar cu restul ungeti o foaie de copt, asezata intr-o tava de aragaz. Mixati untul topit cu galbenusurile. Separat, mixati albusurile cu un pic de sare, pana cand obtineti o spuma batoasa. Cu miscari lente, incorporati galbenusurile in spuma de albusuri. Inglobati, tot treptat si tot cu miscari lente, faina cernuta. Puneti si ceapa calita si omogenizati. Turnati aluatul peste foaia unsa si distribuiti-l uniform sub forma unui dreptunghi. Asezati peste aluat, la distanta de 1-1,5 cm, cinci sau sase felii de bacon (cate va intra). Bagati in cuptorul incins si lasati 10-12 minute. Scoateti din cuptor, rasturnati cu grija peste un prosop curat umed si rulati. Lasati asa 10-15 minute. Intre timp, in tigaia in care ati calit ceapa, rumeniti un pic restul de bacon, taiat bucatele (fara grasime suplimentara). Puneti si maslinele, taiate marunt.

Rulada cu branza de capra, legume si baconRulada cu branza de capra, legume si bacon

Amestecati baconul si maslinele cu branza de capra, adaugati un pic de sare si de piper. Derulati foaia de aluat si intindeti pe ea, in strat uniform, branza cu bacon si masline.

Rulada cu branza de capra, legume si baconRulada cu branza de capra, legume si bacon

Imprastiati rosiile (taiate bucati) si cozile de ceapa verde (maruntite, de asemenea). Rulati cat mai strans, avand grija sa nu se desprinda feliile de bacon de pe spatele foii.

Rulada cu branza de capra, legume si baconRulada cu branza de capra, legume si bacon

Puteti servi imediat rulada, taiata in felii mai groase. Pentru a o putea taia in felii mai subtiri, este recomandat sa o lasati un pic sa se aseze (30 de minute la rece, infasurata in folie).

Rulada cu branza de capra, legume si bacon

Calorii: 307 kcal / 100 g (sau 495 kcal / portia).

Va recomand si:

Poti lasa un raspuns, sau adauga o referinta de la site-ul tau.

Spune parerea ta

Powered by WordPress | For Free Cell Phones visit www.iFreeCellPhones.com | Thanks to Palm Pre Blog, Free MMORPG Games and Fat burning furnace review