Grisine cu prosciutto si crema de branza

Continui seria propunerilor pentru luna dragostei (Valentine’s Day, Dragobete si cum mai vreti voi sa numiti sarbatorile) cu o reteta de aperitiv rafinat, pe care sa-l savurati in doi, alaturi de un vin rosu sec (cu atat mai potrivit, nu?, pentru valvataile pasiunii :P). Gustul inconfundabil al gorgonzolei se potriveste perfect cu aroma parmezanului si savoarea prosciutto-ului, in timp ce crema de branza, pufoasa, contrasteaza placut cu “crocanteala” grisinelor. In ceea ce priveste prepararea, dat fiind ca nu necesita mari abilitati culinare, va sfatuiesc sa pregatiti acest deliciu italienesc in doi, ca o joaca.

Practic, nu trebuie decat sa combinati branzeturile, sa ungeti feliile de prosciutto cu un strat fin si sa rulati pe grisine. Banal, nu? Secretul reusitei pentru acest preparat italienesc, prezentat de Buddy Valastro in cooking-show-ul sau, sta in calitatea ingredientelor, asa ca nu cautati chilipiruri. La urma, urmei, nu trebuie sa pregatiti aperitivul pentru o masa cu 20 de invitati, nu? Daca vreti, totusi, sa preparati aceste bunatati pentru o masa tip-bufet cu mai multi invitati, puteti pregati crema de branza dinainte, dar infasurarea pe grisine nu ar trebui facuta decat cu o ora inainte, pentru ca acestea sa nu se inmoaie.

Ingrediente (pentru 6 portii):
– grisine 24 buc. (170 g)
– prosciutto 24 felii (315 g)
– gorgonzola 80 g
– crema de branza 40 g
– unt 40 g
– parmezan ras 40 g
– arpagic verde 10 g
– piper alb

Grisine cu prosciutto si crema de branza cu Gorgonzola si parmezan

Intr-un castron, puneti gorgonzola, crema de branza, untul (la temperatura camerei), parmezanul ras si un pic de piper. Mixati, intai la turatie mica, apoi mare, pana cand obtineti o pasta. Adaugati arpagicul verde, taiat marunt. Omogenizati.

Grisine cu prosciutto si crema de branza cu Gorgonzola si parmezanGrisine cu prosciutto si crema de branza cu Gorgonzola si parmezan

Luati o felie de prosciutto, puneti cam o jumatate de lingurita de crema de branzeturi si intindeti uniform, cu un cutit. Rulati pe grisina, incepand cam de la 3 cm de varf (crema de branza va lipi prosciutto de grisina). Procedati la fel, pana terminati grisinele, crema si prosciutto.

Grisine cu prosciutto si crema de branza cu Gorgonzola si parmezanGrisine cu prosciutto si crema de branza cu Gorgonzola si parmezan

Pastrati la rece pana in momentul servirii. Asta, bineinteles, in cazul in care nu va infruptati imediat din ele :).

Grisine cu prosciutto si crema de branza cu Gorgonzola si parmezan

Calorii: 315 kcal / 100 g (circa 85 kcal / buc.).

Va recomand si:

Poti lasa un raspuns, sau adauga o referinta de la site-ul tau.

    2 Raspunsuri pentru “Grisine cu prosciutto si crema de branza”

  1. iulia says:

    Demential!! Cand voi da o petrecere voi face asta ca e simplu si de efect.

  2. Dino says:

    Intr-adevar. Toata lumea va fi incantata de combinatie si te vor asalta cu intrebari despre cum ai facut aperitivul. Cel putin eu asa am patit :).

Spune parerea ta

Powered by WordPress | For Free Cell Phones visit www.iFreeCellPhones.com | Thanks to Palm Pre Blog, Free MMORPG Games and Fat burning furnace review