Spirale colorate cu sunca, parmezan si sos pesto

Va “amenintam” la postarea trecuta cu dezvaluirea unei alte retete de aperitiv, dintre cele pregatite de sarbatori si pe care nu am apucat, din motive care tin de timp, sa vi le prezint. Asadar, iata niste spirale crocante si gustoase, colorate si apetisante, care sunt si foarte usor de pregatit. Nu aveti nevoie decat de aluat foietaj, legume si branzeturi, cu care sa va jucati dupa bunul plac. Eu, una, am preferat o combinatie de sos pesto, sunca, legume si parmezan, dar puteti folosi, cu la fel de mare succes, spanac si ricotta, carnati tocati marunt, carne tocata pentru chiftelute, etc. De asemenea, puteti prelua ingredientele de la Buseuri rapide cu branza de capra, rosii si sos pesto sau pe cele de la Stelute cu sunca si cascaval.

Spiralele sunt delicioase calde, dar pot fi servite si reci. Pentru o masa cu mai multi invitati, puteti pregati dinainte ruloul de foietaj umplut si il pastrati in frigider pana cand vin musafirii, moment in care il feliati si-l “aruncati” in cuptorul incins. Pana se “dezmeticeste” lumea si ciocniti un pahar, spiralele vor fi gata!

Ingrediente (pentru 20 buc.):
– aluat foietaj 1 foaie (400 g)
– sos pesto 50 g
– ardei gras galben 1/2 buc. (100 g)
– rosii 2 buc. medii (205 g)
– sunca 100 g
– parmezan ras 60 g
– lapte 3 linguri
– oregano uscat 1 lingurita cu varf
– piper

Spirale din aluat foietaj cu sunca, parmezan si sos pesto

Incingeti cuptorul la 220 grade Celsius. Taiati cubulete mici ardeiul gras si sunca. Taiati rosiile in sferturi, indepartati semintele si taiati doar pulpa in bucatele. Intindeti foaia de aluat foietaj si distribuiti pe ea, uniform, sosul pesto. Asezati cubuletele de ardei gras si rosii.

Spirale din aluat foietaj cu sunca, parmezan si sos pestoSpirale din aluat foietaj cu sunca, parmezan si sos pesto

Distribuiti uniform si sunca, precum si trei sferturi din parmezanul ras. Rasniti un pic de piper deasupra si imprastiati oregano-ul. Rulati strans, infasurati in folie si bagati in frigider, pentru 30 de minute. Scoateti rulada, taiati in felii de aproximativ 1 cm grosime.

Spirale din aluat foietaj cu sunca, parmezan si sos pestoSpirale din aluat foietaj cu sunca, parmezan si sos pesto

Asezati feliile intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Cu ajutorul unei pensule, ungeti cu lapte suprafata feliilor si presarati peste ele restul de parmezan. Bagati in cuptorul incins si lasati circa 20 de minute sau pana cand aluatul s-a umflat, iar spiralele au prins o frumoasa tenta galbuie.

Spirale din aluat foietaj cu sunca, parmezan si sos pestoSpirale din aluat foietaj cu sunca, parmezan si sos pesto

Serviti spiralele imediat. Daca va raman, pot fi consumate reci sau pot fi incalzite un pic in cuptorul cu microunde.

Spirale din aluat foietaj cu sunca, parmezan si sos pesto

Calorii: 335 kcal / 100 g (sau 120 kcal / buc.).

You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Spirale colorate cu sunca, parmezan si sos pesto”

  1. […] Pentru diversitate, puteti pregati si o portie de Spirale colorate cu sunca, parmezan si sos pesto. […]

Leave a Reply


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/comments.php on line 60


Warning: Undefined variable $return in /home/gurmandi/public_html/wp-content/themes/Stratie.old/lib/features.php on line 11