Somon la gratar, cu sirop de artar si usturoi

Pentru o cina sanatoasa, dar ceva mai sofisticata, trebuie sa incercati acest somon marinat intr-un sos din sirop de artar, usturoi, ceapa verde si sos de soia! Repet, trebuie! Combinatia este asa de buna incat cuvintele sunt prea sarace pentru a o descrie la justa valoare. Cu un parfum ametitor si inconfundabil, datorita siropului de artar, si cu un melanj irezistibil de dulce, sarat si acrisor, datorita siropului, sosului de soia si lamaiei, somonul la gratar merge de minune cu niste cartofi prajiti si o mana de salata, dar si cu un piure sau un orez, daca vreti o varianta mai light. In ceea ce priveste pregatirea, somonul se face usor si rapid. Doar sa luati in calcul ca trebuie sa stea vreo 30 de minute la marinat.

Cat despre originea retetei, cred ca banuiti deja ca apartine bucatariei canadiene. De acolo vine doar trei sferturi din productia de sirop de artar din lume :P, sirop ce desavarseste clatitele americane, gofrele sau toastul frantuzesc. Va mai spun doar ca somonul ar fi si mai bun la un gratar de carbuni, in aer liber, dar la cum e vremea afara, merge si o tigaie-gratar pe aragaz sau un gratar electric.

Ingrediente (pentru 4 portii):
– file de somon 800 g
– ceapa verde 3 fire
– usturoi 2-3 catei (12 g)
– sirop de artar 3 linguri
– ulei de masline 2 linguri
– sos de soia 1 lingura
– lamaie 1 buc.
– sare, piper

Somon la gratar, cu sirop de artar, usturoi si sos de soia

Spalati fileul de somon si taiati-l in patru bucati egale. Intr-un bol, amestecati siropul de artar, uleiul, ceapa verde (taiata rondele subtiri) si usturoiul (trecut prin presa). Omogenizati si adaugati sucul de la jumatate de lamaie, sosul de soia si un pic de sare si de piper macinat. Acoperiti cu aceasta marinada fileurile de somon (intr-o punga sau cutie care se poate inchide ermetic) si lasati-le 30 de minute. Incingeti gratarul si puneti bucatile de somon cu pielea in jos. Atentie, nu scuturati somonul de marinada, ci lasati ceapa si usturoiul care s-au “lipit” de el! Dupa 4-5 minute, intoarceti somonul si pe partea cealalta.

Somon la gratar, cu sirop de artar, usturoi si sos de soiaSomon la gratar, cu sirop de artar, usturoi si sos de soia

Luati-l de pe foc si asezati-l pe farfurii, alaturi de bucati de lamaie si o garnitura pe placul vostru.

Somon la gratar, cu sirop de artar, usturoi si sos de soia

Calorii: 302 kcal / 100 g (fara garnitura).

Va recomand si:

Poti lasa un raspuns, sau adauga o referinta de la site-ul tau.

Spune parerea ta

Powered by WordPress | For Free Cell Phones visit www.iFreeCellPhones.com | Thanks to Palm Pre Blog, Free MMORPG Games and Fat burning furnace review