Tarta cu pere, migdale si cacao

De mult timp pusesem ochii pe aceasta reteta a Marthei Stewart, dar de abia la sfarsitul saptamanii trecute am avut ragazul sa o pregatesc. Reteta m-a inspirat nu doar prin combinatia de pere zemoase, migdale parfumate si cacao amaruie, ci si prin faptul ca nu contine deloc faina. Practic, migdalele prajite sunt transformate intr-o pulbere si, in combinatie, cu zaharul pudra, cacao si untul formeaza aluatul. Este o reteta foarte simplu de facut, dar de mare efect, iar degustatorii tartei vor fi cu siguranta incantati.

Pentru reusita tartei, trebuie insa sa parcurgeti niste etape pregatitoare. Prima se refera la aducerea untului (unul de buna calitate, cu un continut ridicat de grasime) la temperatura camerei, asa ca aveti grija sa-l scoateti din timp din frigider. Apoi, migdalele trebuie prajite si, eventual, decojite. Eu, una, am lasat migdalele nedecojite si nu pentru ca mi-ar fi fost greu sa le tin in apa fierbinte, inainte de prajire, timp de unul-doua minute, ci pentru ca mi se pare ca aroma lor este mai puternica daca lasam coaja. In plus, cum urma sa pun cacao in aluat, nu conta catusi de putin ca pudra de migdale nedecojite este un pic mai inchisa la culoare. Si pentru ca tot am pomenit de cacao, nu uitati sa puneti o cacao de buna calitate. In ceea ce priveste forma in care sa coaceti tarta, ideal ar fi sa aveti o forma de tarta cu fund detasabil cu diametru de 24 cm. Daca nu, puteti face, asemeni mie, intr-o forma de tort cu perete detasabil, de acelasi diametru.

Ingrediente (pentru 8 portii):
– migdale prajite 150 g
– unt (80% grasime) 115 g
– zahar pudra 150 g
– oua 3 buc.
– cacao neagra 30 g
– zahar vanilinat 1 pliculet
– esenta de migdale 1/4 lingurita
– pere 3 buc. (630 g necuratate)
– lamaie 1/2 buc.
– gem (mere, pere sau piersici) 20 g
– sare un varf de cutit

Tarta cu pere, migdale si cacao

Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius. Cu un pic de unt, ungeti forma de tarta sau de tort. Cu ajutorul tocatorului de la blender sau de la robotul de bucatarie, transformati migdalele prajite in pulbere. Pentru a va usura munca si pentru ca pulberea sa nu devina uleioasa, combinati migdalele cu zahar pudra. Cand ati terminat de “macinat”, puneti amestecul de migdale si zahar pudra intr-un castron. Adaugati zaharul vanilinat, sarea si cacaoa. Amestecati si puneti untul bucatele, la temperatura camerei.

Tarta cu pere, migdale si cacaoTarta cu pere, migdale si cacao

Framantati bine, bine. Puneti ouale si omogenizati. La final, trebuie sa aveti un aluat omogen si lucios, ca o crema. Puneti esenta de migdale si lasati deoparte. Curatati perele de coaja, taiati-le in jumatate (pe lungime) si indepartati cotoarele si semintele. Taiati perele in felii de jumatate de cm grosime. Pe masura ce taiati feliile, stropiti-le cu suc de lamaie.

Tarta cu pere, migdale si cacaoTarta cu pere, migdale si cacao

Turnati aluatul in forma unsa. Asezati deasupra, cu grija, feliile de para. NU trebuie sa le apasati in aluat, ci sa le asezati usor! De asemenea, trebuie sa suprapuneti usor feliile de para. Puneti forma intr-o tava si bagati in cuptorul incins. Lasati 45-50 de minute sau pana cand aluatul s-a umflat frumos, iar daca intepati cu o scobitoare, in centru, aceasta iese curata. Lasati tarta sa se raceasca total inainte de a o scoate din forma. Ungeti perele de la suprafata cu gemul de mere, pere sau piersici. Daca gemul este prea dens, incalziti-l un pic in cuptorul cu microunde pentru a-l face mai fluid.

Tarta cu pere, migdale si cacaoTarta cu pere, migdale si cacao

Dupa ce ati uns perele cu gem, mai lasati vreo 15-20 de minute si, gata, puteti sa va serviti musafirii cu o felie de tarta delicioasa. Atentie, insa, la dimensiunea feliilor, pentru ca tarta este o veritabila “bomba” calorica!

Tarta cu pere, migdale si cacao

Calorii: 364 kcal / 100 g.

Va recomand si:

Poti lasa un raspuns, sau adauga o referinta de la site-ul tau.

Spune parerea ta

Powered by WordPress | For Free Cell Phones visit www.iFreeCellPhones.com | Thanks to Palm Pre Blog, Free MMORPG Games and Fat burning furnace review