Piept de pui umplut cu unt, usturoi si busuioc

Va “amenintam” ieri cu o reteta de pui “umplut” care sa mearga cu Gratinul de paste si legume cu branza. Este vorba de o reteta foarte, foarte usor de facut, care necesita maximum 5 minute de pregatire si inca 15 minute de “prajire” efectiva. Iar rezultatul este spectaculos. Puiul este suculent si foarte aromat, cu o crusta apetisanta. Recomand insa folosirea de busuioc proaspat pentru maximum de aroma.

Puiul “umplut” cu unt, usturoi si busuioc se completeaza foarte bine cu gratinul sus-mentionat. Daca doriti insa o varianta mai usoara din punct de vedere caloric, aveti doua variante: fie inlocuiti untul cu o crema de branza, fie pregatiti pe post de garnitura niste legume, sotate exact in grasimea ramasa de la pui. Mai exact, dupa ce executati etapa rumenirii in tigaie, in acelasi vas caliti un praz si 300 g de mazare congelata. Lasati sa se inmoaie un pic legumele, le potriviti de sare si piper si gata! Ati obtinut o garnitura light!

Ingrediente (pentru 2 portii):
– piept de pui fara oase si fara piele 2 jumatati
– unt 30 g
– usturoi 1 catel mare
– busuioc proaspat 1 lingura
– pesmet 20 g
– ulei 1 lingura
– sare, piper

Piept de pui umplut cu unt, usturoi si busuioc

Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius. Intr-un castronel, amestecati untul (la temperatura camerei) cu usturoiul trecut prin presa si busuiocul maruntit. Spalati jumatatile de piept de pui si cu un cutit foarte bine ascutit taiati cate un buzunar. Perfect ar fi ca incizia sa nu fie pe orizontala, ci sub un mic unghi, astfel incat untul aromat sa nu se scurga total cand se topeste. Dati puiul cu sare si cu piper. Umpleti “buzunarele” cu untul aromat. Puneti pesmetul intr-o farfurie intinsa si dati prin el bucatile de piept. Presati usor cu degetele astfel incat pesmetul sa acopere bine pieptul. Incingeti lingura de ulei intr-o tigaie, pe foc mediu spre mare. Puneti pieptul de pui dat prin pesmet si lasati-l circa doua minute, cat sa prinda un pic de culoare.

Piept de pui umplut cu unt, usturoi si busuiocPiept de pui umplut cu unt, usturoi si busuioc

Intoarceti bucatile de pui cu grija si mai lasati-le doua minute. Transferati-le intr-un vas mic de Jena, cu tot cu sucul lasat in tigaie (asta in cazul in care nu vreti sa sotati legume). Bagati in cuptorul incins si lasati circa 10 minute sau pana cand puiul este bine patruns. Serviti puiul imediat, stropit eventual cu sosul strans in vasul de Jena.

Piept de pui umplut cu unt, usturoi si busuioc

Calorii: 252 kcal / 100 g.

Va recomand si:

Poti lasa un raspuns, sau adauga o referinta de la site-ul tau.

Spune parerea ta

Powered by WordPress | For Free Cell Phones visit www.iFreeCellPhones.com | Thanks to Palm Pre Blog, Free MMORPG Games and Fat burning furnace review