Semifreddo cu Nutella si crema de whiskey

In acest sfarsit de saptamana, m-am decis sa fac in ciuda temperaturii mult prea scazute pentru o luna de iulie si am pregatit, normal :D, un desert inghetat. Un semifreddo mai exact. Si nu unul oarecare, ci unul pe care pusesem de mult timp ochii pe blogul Mihaelei: Semifreddo cu Nutella si crema irlandeza de whiskey. Cum sa rezisti combinatiei de ciocolata cremoasa cu aroma de alune de padure si Baileys? Dar daca presaram pe deasupra niste alune de padure crocante? Chiar imposibil sa rezisti tentatiei :). Multumesc, Mihaela, pentru idee!

Specific bucatariei italiene si asemanator, din multe puncte de vedere, parfait-ului frantuzesc, semifreddo reprezinta solutia ideala daca nu aveti masina de inghetata, dar doriti un desert inghetat cremos si delicios. Daca preferati variantele cu fructe, care au si mai putine calorii, va recomand sa incercati Semifreddo de zmeura.

Ingrediente:
– biscuiti simpli 150 g
– unt 70 g
– alune de padure decojite 100 g
– galbenusuri 6 buc.
– zahar tos 110 g
– smantana pentru frisca 250 ml
– Nutella 100 g
– Baileys 50 ml
– un praf de sare

Semifreddo cu Nutella si Baileys (crema de whiskey)

Incingeti cuptorul la 180 grade. Puneti, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, alunele de padure decojite. Lasati-le doar cateva minute in cuptor, cat sa prinda un pic de culoare. Atentie, nu le lasati prea mult, pentru a nu prinde gust amar! Faramitati biscuitii cu ajutorul robotului. Procedati la fel cu jumatate din cantitatea de alune de padure. Amestecati, intr-un castron, biscuitii si alunele. Topiti untul si turnati-l peste firimituri. Omogenizati astfel incat untul sa fie inglobat uniform de biscuiti si alune.

Semifreddo cu Nutella si Baileys (crema de whiskey)Semifreddo cu Nutella si Baileys (crema de whiskey)

Luati o tava de chec, stropiti-o cu putina apa si asterneti o folie de plastic (mai mare decat tava, astfel incat sa atarne un pic peste marginile tavii). Rasturnati in tava amestecul de biscuiti si unt si presati-l bine, bine cu dosul unei linguri. Trebuie sa obtineti un strat compact si uniform ca grosime. Intr-un castron inalt, pretabil la bain-marie, puneti galbenusurile, praful de sare si 60 g zahar.

Semifreddo cu Nutella si Baileys (crema de whiskey)Semifreddo cu Nutella si Baileys (crema de whiskey)

In baie de aburi, mixati la turatie maxima, pana obtineti o spuma densa (daca aveti termometru de bucatarie, amestecul ar trebui sa aiba in jur de 37 grade Celsius, nu mai mult). Luati din baia de abur si mixati in continuare, pana se raceste complet. Daca vreti sa “scapati” mai repede, puteti scufunda castronul intr-un altul, cu apa si gheata. Adaugati lichiorul si omogenizati. Intr-un alt castron, mixati smantana pentru frisca. Atentie, trebuie sa fie rece smantana! Cand incepe sa-si schimbe consistenta, incepeti sa puneti zaharul ramas (50 g), cate o lingura o data. Cand ati obtinut frisca, puneti-o peste spuma de ou si zahar. Omogenizati cu o spatula.

Semifreddo cu Nutella si Baileys (crema de whiskey)Semifreddo cu Nutella si Baileys (crema de whiskey)

Rasturnati compozitia in tava, peste blatul de biscuite. Puneti Nutella peste compozitie si, cu ajutorul unei furculite, intoarceti usor compozitia astfel incat Nutella sa se distribuie in profunzime. Acoperiti cu folie de plastic si bagati in congelator pentru cel putin 8 ore.

Semifreddo cu Nutella si Baileys (crema de whiskey)Semifreddo cu Nutella si Baileys (crema de whiskey)

Scoateti din congelator, rasturnati cu grija semifreddo si indepartati folia de plastic. Presarati deasupra restul de alune de padure (eventual, maruntite un pic) si taiati in felii. Nu prea groase, intrucat acest desert inghetat este, din pacate, o veritabila bomba calorica :(.

Semifreddo cu Nutella si Baileys (crema de whiskey)

Calorii: 510 kcal / 100 g.

Va recomand si:

Poti lasa un raspuns, sau adauga o referinta de la site-ul tau.

Spune parerea ta

Powered by WordPress | For Free Cell Phones visit www.iFreeCellPhones.com | Thanks to Palm Pre Blog, Free MMORPG Games and Fat burning furnace review