Tocanita picanta de vinete cu menta

Ultima reteta pe care vi-o propun ca raspuns la provocarea Antoninei de a participa la proiectul “Dulce Romanie” este o tocanita de legume cu parfum oriental. Picanta si parfumata, tocanita este nu doar delicioasa, ci si foarte sanatoasa si cu un continut caloric scazut. Si zau ca nu se simte ca i-ar trebui ceva carne! Asa ca v-o recomand in cazul in care tineti post in aceste zile :). Daca doriti, insa, puteti servi tocanita cu o lingura de iaurt gras sau de smantana. Va conferi un farmec aparte mancarii si va estompa un pic din iuteala. De asemenea, puteti adauga, pe langa chimion si coriandru, un pic de cardamom macinat. Cum puteti “arunca” in oala si o mana de stafide aurii, iar tocanita capata noi valente.

Tocanita se prepara foarte usor si poate fi servita atat calda, cat si rece, eventual cu o garnitura de couscous. Evident ca, daca preferati, puteti servi tocanita pe post de garnitura la o friptura. Reteta este inspirata din revista BBC Good Food.

Ingrediente:
– vinete 3 buc. (1250 g)
– ceapa rosie 2 buc. medii (250 g)
– rosii 800 g
– ardei iute 1-2 buc. (in functie de iuteala)
– usturoi 5 catei
– ulei de masline 2 linguri
– coriandru boabe, macinat 1 lingurita cu varf
– chimion macinat 1 lingurita
– coriandru frunze 1 lingura rasa
– menta proaspata 10 g (sau uscata 1 lingura rasa)
– zahar brun 1 lingura
– sare, piper

Tocanita picanta de vinete cu menta

Puneti uleiul la incins si caliti un pic ceapa rosie si usturoiul (taiate feliute). Adaugati ardeiul iute (unul pentru inceput si completati, daca doriti mai iute), zaharul brun, coriandrul boabe si chimionul macinate. Amestecati bine. Adaugati vinetele, curatate partial de coaja si taiate cubulete. Amestecati, dati focul mic si acoperiti cratita. Lasati circa 10 minute, pana cand vinetele se inmoaie un pic. Daca nu-si lasa suficienta zeama, adaugati o ceasca de apa.

Tocanita picanta de vinete cu mentaTocanita picanta de vinete cu menta

Puneti si rosiile (taiate cubulete), amestecati si mai lasati 15-20 de minute sa fiarba la foc mic. Cand vanata s-a pastruns, adaugati coriandrul frunze si menta proaspata, taiata marunt. Potriviti de sare si de piper si opriti focul.

Tocanita picanta de vinete cu mentaTocanita picanta de vinete cu menta

Serviti tocanita cu un pic de menta proaspata pe deasupra.

Tocanita picanta de vinete cu menta

Calorii: 58 kcal / 100 g.

Va recomand si:

Poti lasa un raspuns, sau adauga o referinta de la site-ul tau.

    3 Raspunsuri pentru “Tocanita picanta de vinete cu menta”

  1. Andreea m-ai coplesit!! o reteta excelenta!! multumesc tare mult!! pupici si astept datele pe mail

  2. Dino says:

    Esti foarte draguta, Antonina! Iti trimit in cursul zilei datele pe e-mail :). Pupici!

  3. […] de rodii • Sarmalute grecesti cu menta, in foi de vita • Bruschette cu rosii si busuioc • Tocanita picanta de vinete cu menta • Salata de fasole galbena cu usturoi • Mancare de fasole galbena cu rosii • Salata de […]

Spune parerea ta

Powered by WordPress | For Free Cell Phones visit www.iFreeCellPhones.com | Thanks to Palm Pre Blog, Free MMORPG Games and Fat burning furnace review